Stromboli zöldségekkel tálalva, gazdag zöldségekkel a tetején, kívül ropogós és belül puha.

Stromboli zöldségekkel

A Stromboli egy olasz eredetű étel, mely a pizza tekercs egyik változata. Az 1950-es években, Amerikában vált népszerűvé, és azóta egy igazi nemzetközi étellé nőtte ki magát. A zöldségekkel való párosítás egy friss és egészséges alternatívát ad, ami a ropogós tésztát és a friss zöldségek ízét ötvözi. A zöldségek friss és ropogós íze tökéletesen kiegészíti a Stromboli gazdag tésztáját, és egy ínycsiklandó ételt alkot.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 45 perc
2500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Liszt
100 g Vaj
30 g Cukor
1 ek. Sütőpor
250 ml Víz
0.5 tk.
1 db Tojás
100 g Paprika
100 g Paradicsom
100 g Hagyma
100 g Cukkiniból

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet, cukrot, sütőport és sót egy tálban keverd össze. Add hozzá a tojást, majd lassan öntsd hozzá a vizet. A tésztát addig gyúrd, amíg sima és rugalmas nem lesz.

    A víz mennyisége függhet a liszt típusától, ha túl ragadós a tészta, adj hozzá még egy kevés lisztet.

    2

    A tésztából formázz egy hosszú hengert, majd csavard fel úgy, hogy egy hosszú, keskeny tésztacsíkot kapj.

    A tésztát ne nyújtsd túl vékonyra, hogy ne szakadjon el sütés közben.

    3

    A tészta közepére halmozd a apróra vágott paprikát, paradicsomot, hagymát és cukkinibit. Ügyelj arra, hogy a hozzávalók egyenletesen eloszoljanak a tésztán.

    A zöldségek frissen legyenek aprítva, hogy a sütés során ne veszítsenek túl sok vizet.

    4

    A tésztát tekerd fel szorosan, hogy egy hosszú, töltött henger formáját kapd. A széleket jól nyomkodd össze, hogy a töltelék ne szivárogjon ki.

    Ha szeretnéd, a tetejére egy kis olívaolajat is csurgathatsz, hogy szép fényes legyen.

    5

    Helyezd a töltött tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsire, majd süsd 200°C-ra előmelegített sütőben 20-25 percig, amíg a tészta aranybarna és ropogós nem lesz.

    Sütés közben figyeld, hogy a tészta ne égjen meg, és a zöldségek ne veszítsenek túl sok nedvességet.

    6

    Miután a Stromboli megsült, hagyd egy kicsit pihenni, majd szeleteld fel. Tálald frissen, melegen, a zöldségek pedig még ropogósak legyenek.

    A legjobb akkor fogyasztani, amikor még meleg, hogy a zöldségek friss íze még erősebben érvényesüljön.