Subak Bingsu frissen tálalva dinnyével és mandulával

Subak Bingsu

A Subak Bingsu egy koreai desszert, amelyet friss gyümölcsökkel és jegekkel készítenek, és gyakran tálalják sűrített tejjel. A bingsu eredete Koreából származik, és a nyári hónapokban különösen népszerű a hűsítő hatása miatt. A dinnye változat különleges, mivel a friss dinnye adja a desszert édes és üde ízét. A Subak Bingsu gyorsan elkészíthető, és tökéletes választás egy forró nyári napon.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
500 g Friss dinnye
100 ml Édesenedített sűrített tej
2 csésze Jég
1 tk. Zöld tea por
1 csipet Fahéj
1 ek. Mandula

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A dinnyét hámozd meg és vágd apró kockákra.

    Válassz érett dinnyét, hogy az íze igazán friss és édes legyen.

    2

    A jeget apróra törd, és tedd egy tálba vagy pohárba.

    Használhatsz jégkockákat is, de az apróra tört jég adja a legjobb textúrát a bingsuhoz.

    3

    A dinnyekockákat tedd a jég tetejére, hogy friss, édes falatokkal legyen tele az étel.

    A dinnyét is hűtheted egy kicsit, hogy még frissítőbb hatása legyen.

    4

    Öntsd rá az édesenedített sűrített tejet, hogy a desszert krémesebb és édesebb legyen.

    Ha nem szeretnél túl édeset, használj kevesebb sűrített tejet, és kóstold meg.

    5

    Szórd meg a tetejét egy csipet fahéjjal, és adj hozzá egy kis zöld tea port a frissességért.

    A zöld tea port segít különleges ízt adni, és jól harmonizál a dinnyével.

    6

    Tálald mandulával a tetején, hogy egy kis ropogós textúrát is adjon az ételnek.

    A mandula extra ízt és textúrát ad a bingsunak, de helyettesítheted más dióval is.