Sült bivalyhús rozmaringgal és vörösborral

Sült bivalyhús

A sült bivalyhús a gasztronómia különlegességei közé tartozik, amelyet a történelem során különleges ünnepi fogásként készítettek. A bivalyhús gazdag, karakteres íze miatt méltán vált a vadételek kedvelőinek egyik kedvencévé. Az omlós, vörösborral és rozmaringgal készült változat nemcsak ízletes, de a hagyományos és modern konyha ízeit is ötvözi. Az étel különösen népszerű a mediterrán konyhában, ahol a fűszerek és az egyszerű alapanyagok harmóniája jellemző. Ezzel a recepttel könnyedén az asztalodra varázsolhatod ezt a különleges fogást.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 2 óra 30 perc
Teljes 2 óra 50 perc
480 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
1.5 kg Bivalyhús
4 gerezd Fokhagyma
5 ág Friss rozmaring
3 ek. Olívaolaj
1 tk.
1 tk. Bors
2 db Vöröshagyma
250 ml Vörösbor
500 ml Zöldségleves alaplé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. A bivalyhúst szárítsd meg papírtörlővel, majd dörzsöld be sóval, borssal és az aprított fokhagymával.

    A hús szárazra törlése segíti a kérgesedést a serpenyőben.

    2

    Egy nagy serpenyőben forrósítsd fel az olívaolajat, majd pirítsd meg a bivalyhúst minden oldalán, hogy szép aranybarna kérget kapjon.

    A serpenyő legyen elég forró, hogy a hús azonnal kérgesedjen, de ne égesd meg. Ha túl sok húst teszel egyszerre a serpenyőbe, a hőmérséklet leesik, és a hús párolódni fog ahelyett, hogy pirulna.

    3

    Helyezd a pirított húst egy tepsibe. Adj hozzá rozmaringágakat, felszeletelt vöröshagymát, és öntsd rá a vörösbort és a zöldségleves alaplevet.

    A vörösbor és a zöldségleves alaplé gazdag ízt ad a szaftnak. Használj száraz vörösbort a legjobb eredmény érdekében.

    4

    Fedd le a tepsit alufóliával, és süsd a sütőben 2-2,5 órán keresztül. Időnként locsold meg a hús saját szaftjával.

    A fólia segít megőrizni a hús nedvességtartalmát. A locsolgatás biztosítja, hogy a hús ne száradjon ki.

    5

    Amikor a hús omlósra sült, vedd ki a sütőből, és hagyd pihenni 10 percig. Tálalás előtt szeleteld fel, és kínáld a szafttal meglocsolva.

    A pihentetés lehetővé teszi, hogy a hús rostjai ellazuljanak, és a szaft egyenletesen eloszoljon benne, így a hús szaftosabb lesz.