Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. A bivalyhúst szárítsd meg papírtörlővel, majd dörzsöld be sóval, borssal és az aprított fokhagymával.
A hús szárazra törlése segíti a kérgesedést a serpenyőben.
Egy nagy serpenyőben forrósítsd fel az olívaolajat, majd pirítsd meg a bivalyhúst minden oldalán, hogy szép aranybarna kérget kapjon.
A serpenyő legyen elég forró, hogy a hús azonnal kérgesedjen, de ne égesd meg. Ha túl sok húst teszel egyszerre a serpenyőbe, a hőmérséklet leesik, és a hús párolódni fog ahelyett, hogy pirulna.
Helyezd a pirított húst egy tepsibe. Adj hozzá rozmaringágakat, felszeletelt vöröshagymát, és öntsd rá a vörösbort és a zöldségleves alaplevet.
A vörösbor és a zöldségleves alaplé gazdag ízt ad a szaftnak. Használj száraz vörösbort a legjobb eredmény érdekében.
Fedd le a tepsit alufóliával, és süsd a sütőben 2-2,5 órán keresztül. Időnként locsold meg a hús saját szaftjával.
A fólia segít megőrizni a hús nedvességtartalmát. A locsolgatás biztosítja, hogy a hús ne száradjon ki.
Amikor a hús omlósra sült, vedd ki a sütőből, és hagyd pihenni 10 percig. Tálalás előtt szeleteld fel, és kínáld a szafttal meglocsolva.
A pihentetés lehetővé teszi, hogy a hús rostjai ellazuljanak, és a szaft egyenletesen eloszoljon benne, így a hús szaftosabb lesz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.