Sült fahéjas-diós macaronok tálalva

Sült fahéjas-diós macaron

A macaronok a francia cukrászat egyik legismertebb desszertjei. Ez a sült fahéjas-diós változat a téli ízeket hozza el, ahol a dió és a fahéj finom aromái keverednek, hogy egy igazán különleges édességet alkossanak. A krémes töltelék és a roppanós héjak tökéletes harmóniát alkotnak.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
320 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 10
150 g Mandulaliszt
150 g Porcukor
3 db Tojásfehérje
50 g Kristálycukor
1 tk. Fahéj
50 g Dió
50 ml Tejszín
100 g Fehércsokoládé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő a hozzávalókat: a mandulalisztet és a porcukrot szitáld össze egy tálban. A tojásfehérjéket verd kemény habbá, majd fokozatosan add hozzá a kristálycukrot, amíg fényes, stabil habot nem kapsz.

    Fontos a pontos mérés, és a mandulaliszt, porcukor átszitálása a sima héjakhoz. A tojásfehérjéket zsiradékmentes edényben, szobahőmérsékleten verd fel.

    2

    A tojáshabhoz óvatosan keverd hozzá a mandulalisztes keveréket és a fahéjat, hogy a massza homogén és selymes legyen. Ügyelj arra, hogy ne keverd túl, mert a macaronok nem fognak megfelelően megemelkedni.

    A 'macaronage' technikával keverd, óvatosan, alulról felfelé. A túlkeverés elrontja a tésztát, a fahéjat egyenletesen keverd el.

    3

    Habzsák segítségével egyenletes méretű köröket nyomj egy sütőpapírral bélelt tepsire. Hagyd őket pihenni 30 percig, hogy a felületük megszáradjon.

    Használj sablont a sütőpapír alatt, hogy egyforma méretűek legyenek. A pihentetés alatt alakul ki a hártya, ami a lábakhoz kell. A pihentetési idő a páratartalomtól függ.

    4

    Előmelegített sütőben, 150°C-on süsd a macaronokat 12-15 percig, amíg kívül enyhén roppanósak, belül pedig puhák maradnak.

    A sütési idő és hőmérséklet sütőfüggő, próbasütés ajánlott. Ha repednek, csökkentsd a hőmérsékletet.

    5

    A töltelékhez apróra vágd a diót, majd egy serpenyőben pirítsd meg enyhén. Keverd össze a vajjal és a tejszínnel.

    A dió pirítása kiemeli az ízét, de vigyázz, ne égesd meg. A vaj és a tejszín legyen szobahőmérsékletű.

    6

    A fehércsokoládét olvaszd meg vízgőz felett, majd keverd össze a diós-krémmel. Hagyd hűlni, hogy a krém besűrűsödjön.

    A fehércsokoládét óvatosan olvaszd, mert könnyen megég. A krémnek teljesen ki kell hűlnie, hogy megfelelő állagú legyen a töltéshez.

    7

    Amikor a diós-krém besűrűsödött, egy kanál vagy habzsák segítségével töltsd meg a macaronok egyik felét a krémmel, és helyezz rá egy másik macaron héjat, hogy szendvicset alkoss.

    Ne töltsd túl a macaronokat, mert kifolyhat a krém. A macaronok méretének egyeznie kell.

    8

    A kész macaronokat egy tálra helyezve tálald őket, és hagyd őket néhány órát pihenni a hűtőben, hogy az ízek jól összeérjenek.

    A hűtés során a macaronhéj megpuhul, és az ízek jobban összeérnek. Legalább 24 órát érdemes hűteni.