Készítsd elő a hozzávalókat: a mandulalisztet és a porcukrot szitáld össze egy tálban. A tojásfehérjéket verd kemény habbá, majd fokozatosan add hozzá a kristálycukrot, amíg fényes, stabil habot nem kapsz.
Fontos a pontos mérés, és a mandulaliszt, porcukor átszitálása a sima héjakhoz. A tojásfehérjéket zsiradékmentes edényben, szobahőmérsékleten verd fel.
A tojáshabhoz óvatosan keverd hozzá a mandulalisztes keveréket és a fahéjat, hogy a massza homogén és selymes legyen. Ügyelj arra, hogy ne keverd túl, mert a macaronok nem fognak megfelelően megemelkedni.
A 'macaronage' technikával keverd, óvatosan, alulról felfelé. A túlkeverés elrontja a tésztát, a fahéjat egyenletesen keverd el.
Habzsák segítségével egyenletes méretű köröket nyomj egy sütőpapírral bélelt tepsire. Hagyd őket pihenni 30 percig, hogy a felületük megszáradjon.
Használj sablont a sütőpapír alatt, hogy egyforma méretűek legyenek. A pihentetés alatt alakul ki a hártya, ami a lábakhoz kell. A pihentetési idő a páratartalomtól függ.
Előmelegített sütőben, 150°C-on süsd a macaronokat 12-15 percig, amíg kívül enyhén roppanósak, belül pedig puhák maradnak.
A sütési idő és hőmérséklet sütőfüggő, próbasütés ajánlott. Ha repednek, csökkentsd a hőmérsékletet.
A töltelékhez apróra vágd a diót, majd egy serpenyőben pirítsd meg enyhén. Keverd össze a vajjal és a tejszínnel.
A dió pirítása kiemeli az ízét, de vigyázz, ne égesd meg. A vaj és a tejszín legyen szobahőmérsékletű.
A fehércsokoládét olvaszd meg vízgőz felett, majd keverd össze a diós-krémmel. Hagyd hűlni, hogy a krém besűrűsödjön.
A fehércsokoládét óvatosan olvaszd, mert könnyen megég. A krémnek teljesen ki kell hűlnie, hogy megfelelő állagú legyen a töltéshez.
Amikor a diós-krém besűrűsödött, egy kanál vagy habzsák segítségével töltsd meg a macaronok egyik felét a krémmel, és helyezz rá egy másik macaron héjat, hogy szendvicset alkoss.
Ne töltsd túl a macaronokat, mert kifolyhat a krém. A macaronok méretének egyeznie kell.
A kész macaronokat egy tálra helyezve tálald őket, és hagyd őket néhány órát pihenni a hűtőben, hogy az ízek jól összeérjenek.
A hűtés során a macaronhéj megpuhul, és az ízek jobban összeérnek. Legalább 24 órát érdemes hűteni.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.