SĂŒlt fĂŒrj fƱszernövĂ©nyekkel, ropogĂłs bƑrrel Ă©s citrommal dĂ­szĂ­tve

SĂŒlt FĂŒrj FƱszernövĂ©nyekkel

A sĂŒlt fĂŒrj fƱszernövĂ©nyekkel egy igazĂĄn elegĂĄns Ă©s kĂŒlönleges fogĂĄs, amely bĂĄrmilyen ĂŒnnepi asztal dĂ­sze lehet. Ez az Ă©tel a klasszikus Ă­zek Ă©s az aromĂĄs fƱszerek harmĂłniĂĄjĂĄval varĂĄzsolja el a vendĂ©geket. A fĂŒrj omlĂłs hĂșsa Ă©s a ropogĂłs bƑr egyedĂŒlĂĄllĂł gasztronĂłmiai Ă©lmĂ©nyt nyĂșjt, amely a francia Ă©s nemzetközi konyha szerelmeseinek is tetszeni fog.

ElƑkĂ©szĂŒlet 20 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 Ăłra
480 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 2
⭕ 4 db FĂŒrj (tisztĂ­tva)
⭕ 3 ág Friss rozmaring
⭕ 3 ĂĄg Friss kakukkfƱ
⭕ 10 g Friss petrezselyem (aprítva)
⭕ 4 gerezd Fokhagyma (zĂșzva)
⭕ 2 ek. CitromlĂ©
⭕ 3 ek. Olívaolaj
⭕ 1 tk. Só
⭕ 0.5 tk. Bors
⭕ 50 g Vaj

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    MelegĂ­tsd elƑ a sĂŒtƑt 200°C-ra. A fĂŒrjeket tisztĂ­tsd meg, majd sĂłzd Ă©s borsozd meg kĂ­vĂŒl-belĂŒl.

    A fĂŒrjek alapos tisztĂ­tĂĄsa elengedhetetlen a jĂł Ă­zĂ©lmĂ©nyhez. Ügyelj a belsejĂŒkre is!

    2

    KĂ©szĂ­ts egy fƱszerkeverĂ©ket az aprĂ­tott rozmaringbĂłl, kakukkfƱbƑl, petrezselyembƑl, zĂșzott fokhagymĂĄbĂłl, citromlĂ©bƑl Ă©s olĂ­vaolajbĂłl. Ezzel dörzsöld be alaposan a fĂŒrjeket.

    A friss fƱszernövények sokkal intenzívebb ízt adnak, mint a szårítottak. Ha nincs friss, hasznålj szårítottat, de csökkentsd a mennyiséget.

    3

    Helyezd a fĂŒrjeket egy tepsibe, Ă©s minden madĂĄr belsejĂ©be tegyĂ©l egy kis darab vajat Ă©s egy-egy rozmaringĂĄgat.

    A vaj belĂŒlrƑl is szaftossĂĄ teszi a hĂșst. A rozmaringĂĄg tovĂĄbb fokozza az aromĂĄt.

    4

    Fedd le a tepsit alufĂłliĂĄval, Ă©s sĂŒsd 25 percig. EzutĂĄn vedd le a fĂłliĂĄt, Ă©s sĂŒsd tovĂĄbbi 15 percig, hogy a bƑr aranybarnĂĄra piruljon.

    A fĂłlia alatt a hĂșs puhĂĄra pĂĄrolĂłdik, majd a fĂłlia levĂ©tele utĂĄn a bƑr szĂ©pen megpirul. Figyeld a szĂ­nt, Ă©s ha tĂșl gyorsan barnul, takard vissza fĂłliĂĄval.

    5

    TĂĄlalĂĄs elƑtt pihentesd a fĂŒrjeket 5 percig. Friss petrezselyemmel Ă©s citromszeletekkel dĂ­szĂ­tve tĂĄlald, sĂŒlt zöldsĂ©gek vagy burgonyapĂŒrĂ© kĂ­sĂ©retĂ©ben.

    A pihentetĂ©s segĂ­t, hogy a szaftok a hĂșsban maradjanak, Ă­gy szaftosabb lesz a vĂ©geredmĂ©ny. A citromszeletekkel valĂł dĂ­szĂ­tĂ©s frissessĂ©get kölcsönöz az Ă©telnek.