Sült galbi, póréhagymával és szezámmaggal tálalva

Sült galbi

A galbi a koreai konyha egyik legismertebb étke, amelyben a marhahúst pácban készítik, majd grillezve vagy serpenyőben sütve tálalják. Az étel többféle változata létezik, de a sült galbi a legnépszerűbb. A pácot gyakran szójaszósszal, cukorral, fokhagymával és gyömbérrel készítik, ami egy különleges ízvilágot ad a húsnak. A sült galbi friss póréhagymával és szezámmaggal tálalva a koreai étkezések egyik közkedvelt fogása.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
600 g Marhahús (galbi típusú)
4 ek. Szójaszósz
1 ek. Szezámmag
2 ek. Cukor
3 gerezd Fokhagyma
1 cm Friss gyömbér
1 tk. Szezámliszt
1 szál Póréhagyma
2 ek. Mirin
2 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A galbi marhahúst vágd fel kisebb darabokra (kb. 3-4 cm-es szeletek), hogy könnyebben grillezhető legyen.

    A húsnak nem kell túl vékonyra vágottnak lennie, de érdemes egyenletes méretű szeleteket vágni, hogy egyenletesen süljön.

    2

    Készíts elő egy pácot: egy tálban keverd össze a szójaszószt, mirint, cukrot, szezámlisztet, az apróra vágott fokhagymát és reszelt gyömbért.

    A pácnak jól ki kell keverednie, hogy a cukor és a só feloldódjon, és minden összetevő jól érvényesüljön.

    3

    A hús szeleteit tedd a pácba, és hagyd pácolódni 1-2 órán át a hűtőben, hogy minél jobban átjárja a pác íze.

    A hűtés segít abban, hogy a pác jobban beszívódjon a húsba, de akár egy egész éjszakát is hagyhatod pihenni.

    4

    A grillezést vagy sütést megelőzően egy serpenyőt vagy grillt melegíts fel közepes lángon. Tegyél bele egy kis olívaolajat, hogy ne ragadjon le a hús.

    A megfelelő hőmérséklet fontos, hogy a hús gyorsan megpiruljon, de ne száradjon ki.

    5

    A pácból kivett húst süsd meg oldalanként 3-5 percig, amíg szép aranybarna kérget kap.

    A hús szeleteket ügyelj arra, hogy ne süsd túl, mert akkor száraz lesz. A pörkölt kérgessé válik, miközben belül még puha marad.

    6

    A kész sült galbi-t tálald friss póréhagyma szeletekkel és megszórva szezámmaggal.

    A póréhagyma frissessége és a szezámmag extra ropogósságot ad az ételnek.