A galbi marhahúst vágd fel kisebb darabokra (kb. 3-4 cm-es szeletek), hogy könnyebben grillezhető legyen.
A húsnak nem kell túl vékonyra vágottnak lennie, de érdemes egyenletes méretű szeleteket vágni, hogy egyenletesen süljön.
Készíts elő egy pácot: egy tálban keverd össze a szójaszószt, mirint, cukrot, szezámlisztet, az apróra vágott fokhagymát és reszelt gyömbért.
A pácnak jól ki kell keverednie, hogy a cukor és a só feloldódjon, és minden összetevő jól érvényesüljön.
A hús szeleteit tedd a pácba, és hagyd pácolódni 1-2 órán át a hűtőben, hogy minél jobban átjárja a pác íze.
A hűtés segít abban, hogy a pác jobban beszívódjon a húsba, de akár egy egész éjszakát is hagyhatod pihenni.
A grillezést vagy sütést megelőzően egy serpenyőt vagy grillt melegíts fel közepes lángon. Tegyél bele egy kis olívaolajat, hogy ne ragadjon le a hús.
A megfelelő hőmérséklet fontos, hogy a hús gyorsan megpiruljon, de ne száradjon ki.
A pácból kivett húst süsd meg oldalanként 3-5 percig, amíg szép aranybarna kérget kap.
A hús szeleteket ügyelj arra, hogy ne süsd túl, mert akkor száraz lesz. A pörkölt kérgessé válik, miközben belül még puha marad.
A kész sült galbi-t tálald friss póréhagyma szeletekkel és megszórva szezámmaggal.
A póréhagyma frissessége és a szezámmag extra ropogósságot ad az ételnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.