Sült hagymás perec frissen sütve

Sült hagymás perec

A sült hagymás perec a klasszikus perec egy ínycsiklandó változata, amely a karamellizált sült hagyma gazdag, édes ízét hozza a tésztába. Az édes és sós ízek kombinációja biztosítja, hogy minden falat egy igazi ízélmény legyen. Tálalható snackként, sörkorcsolyaként vagy akár egy könnyű vacsoraként is. Frissen, melegen az igazi!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 18 perc
Teljes 38 perc
1900 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
500 g Liszt
7 g Szárított élesztő
1 ek. Cukor
2 tk.
250 ml Langyos víz
50 g Olvasztott vaj
100 g Sült hagyma
3 ek. Étkezési szódabikarbóna

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Keverd össze a lisztet, szárított élesztőt, cukrot és sót egy nagy tálban. Add hozzá a langyos vizet és az olvasztott vajat, majd dolgozd össze a tésztát simára.

    A víz hőmérséklete fontos, hogy ne legyen túl forró, mert az megöli az élesztőt. A langyos víz (kb. 30-40°C) az ideális.

    2

    Gyúrd a tésztát 8-10 percig, amíg rugalmas és sima nem lesz. Takard le, és hagyd kelni meleg helyen 1 órát, amíg a duplájára nő.

    A gyúrás során a tészta gluténszerkezete kialakul, ami a perec rugalmasságát biztosítja. A meleg hely lehet a sütő, alacsony hőfokon (kb. 30-40°C), vagy egy meleg radiátor közelében.

    3

    A megkelt tésztát oszd 8 egyenlő részre. Formázz belőlük hosszú hengereket, majd alakítsd őket perec formává.

    A tésztát lisztezett felületen könnyebb formázni. Ha a tészta nagyon ragad, pihentesd pár percig.

    4

    Forralj fel 1 liter vizet, vedd le a tűzről, és keverd bele a szódabikarbónát (vigyázz, habzik!).

    A szódabikarbónás vízben való fürdetés adja a perec jellegzetes ízét és színét. Fontos, hogy a vizet vedd le a tűzről, mielőtt belekevered a szódabikarbónát, mert nagyon habzik.

    5

    A pereceket egyenként merítsd a szódabikarbónás vízbe 30 másodpercre, majd szedd ki és tedd egy sütőpapírral bélelt tepsire.

    Ne hagyd a pereceket túl sokáig a szódabikarbónás vízben, mert túl sósak lesznek. A 30 másodperc ideális.

    6

    A sült hagymát aprítsd fel és szórd a perecek tetejére. A sült hagyma édes, karamellizált íze fantasztikusan illik a sós perechez.

    A sült hagymát helyettesítheted pirított hagymával is. A lényeg, hogy ropogós és ízletes legyen.

    7

    Süsd a pereceket 200°C-ra előmelegített sütőben 15-18 percig, amíg szép aranybarna és ropogós nem lesz. Frissen a legfinomabb.

    A sütési idő sütőfüggő, figyelj rá, hogy ne égjenek meg a perecek. Ha nagyon gyorsan barnulnak, takard le őket alufóliával.