SĂŒlt hagymĂĄs perec frissen sĂŒtve

SĂŒlt hagymĂĄs perec

A sĂŒlt hagymĂĄs perec a klasszikus perec egy Ă­nycsiklandĂł vĂĄltozata, amely a karamellizĂĄlt sĂŒlt hagyma gazdag, Ă©des Ă­zĂ©t hozza a tĂ©sztĂĄba. Az Ă©des Ă©s sĂłs Ă­zek kombinĂĄciĂłja biztosĂ­tja, hogy minden falat egy igazi Ă­zĂ©lmĂ©ny legyen. TĂĄlalhatĂł snackkĂ©nt, sörkorcsolyakĂ©nt vagy akĂĄr egy könnyƱ vacsorakĂ©nt is. Frissen, melegen az igazi!

ElƑkĂ©szĂŒlet 20 perc
Elkészítés 18 perc
Teljes 38 perc
1900 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 8
⭕ 500 g Liszt
⭕ 7 g SzĂĄrĂ­tott Ă©lesztƑ
⭕ 1 ek. Cukor
⭕ 2 tk. Só
⭕ 250 ml Langyos víz
⭕ 50 g Olvasztott vaj
⭕ 100 g SĂŒlt hagyma
⭕ 3 ek. ÉtkezĂ©si szĂłdabikarbĂłna

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Keverd össze a lisztet, szĂĄrĂ­tott Ă©lesztƑt, cukrot Ă©s sĂłt egy nagy tĂĄlban. Add hozzĂĄ a langyos vizet Ă©s az olvasztott vajat, majd dolgozd össze a tĂ©sztĂĄt simĂĄra.

    A vĂ­z hƑmĂ©rsĂ©klete fontos, hogy ne legyen tĂșl forrĂł, mert az megöli az Ă©lesztƑt. A langyos vĂ­z (kb. 30-40°C) az ideĂĄlis.

    2

    GyĂșrd a tĂ©sztĂĄt 8-10 percig, amĂ­g rugalmas Ă©s sima nem lesz. Takard le, Ă©s hagyd kelni meleg helyen 1 ĂłrĂĄt, amĂ­g a duplĂĄjĂĄra nƑ.

    A gyĂșrĂĄs sorĂĄn a tĂ©szta glutĂ©nszerkezete kialakul, ami a perec rugalmassĂĄgĂĄt biztosĂ­tja. A meleg hely lehet a sĂŒtƑ, alacsony hƑfokon (kb. 30-40°C), vagy egy meleg radiĂĄtor közelĂ©ben.

    3

    A megkelt tĂ©sztĂĄt oszd 8 egyenlƑ rĂ©szre. FormĂĄzz belƑlĂŒk hosszĂș hengereket, majd alakĂ­tsd Ƒket perec formĂĄvĂĄ.

    A tĂ©sztĂĄt lisztezett felĂŒleten könnyebb formĂĄzni. Ha a tĂ©szta nagyon ragad, pihentesd pĂĄr percig.

    4

    Forralj fel 1 liter vizet, vedd le a tƱzrƑl, Ă©s keverd bele a szĂłdabikarbĂłnĂĄt (vigyĂĄzz, habzik!).

    A szĂłdabikarbĂłnĂĄs vĂ­zben valĂł fĂŒrdetĂ©s adja a perec jellegzetes Ă­zĂ©t Ă©s szĂ­nĂ©t. Fontos, hogy a vizet vedd le a tƱzrƑl, mielƑtt belekevered a szĂłdabikarbĂłnĂĄt, mert nagyon habzik.

    5

    A pereceket egyenkĂ©nt merĂ­tsd a szĂłdabikarbĂłnĂĄs vĂ­zbe 30 mĂĄsodpercre, majd szedd ki Ă©s tedd egy sĂŒtƑpapĂ­rral bĂ©lelt tepsire.

    Ne hagyd a pereceket tĂșl sokĂĄig a szĂłdabikarbĂłnĂĄs vĂ­zben, mert tĂșl sĂłsak lesznek. A 30 mĂĄsodperc ideĂĄlis.

    6

    A sĂŒlt hagymĂĄt aprĂ­tsd fel Ă©s szĂłrd a perecek tetejĂ©re. A sĂŒlt hagyma Ă©des, karamellizĂĄlt Ă­ze fantasztikusan illik a sĂłs perechez.

    A sĂŒlt hagymĂĄt helyettesĂ­theted pirĂ­tott hagymĂĄval is. A lĂ©nyeg, hogy ropogĂłs Ă©s Ă­zletes legyen.

    7

    SĂŒsd a pereceket 200°C-ra elƑmelegĂ­tett sĂŒtƑben 15-18 percig, amĂ­g szĂ©p aranybarna Ă©s ropogĂłs nem lesz. Frissen a legfinomabb.

    A sĂŒtĂ©si idƑ sĂŒtƑfĂŒggƑ, figyelj rĂĄ, hogy ne Ă©gjenek meg a perecek. Ha nagyon gyorsan barnulnak, takard le Ƒket alufĂłliĂĄval.