A halfiléket öblítsd le hideg vízzel, majd töröld szárazra papírtörlővel. Sózd és borsozd mindkét oldalát.
A halat alaposan szárítsd meg, különben nem fog szépen pirulni a serpenyőben.
Forrósíts fel 2 evőkanál olívaolajat egy nagy serpenyőben közepes lángon. Tedd bele a halat, és süsd 4-5 percig az egyik oldalán, amíg aranybarna lesz.
Fontos, hogy a serpenyő elég forró legyen, mielőtt beletennéd a halat. Ellenőrizd, hogy a hal könnyen elválik-e a serpenyőtől, mielőtt megfordítanád.
Fordítsd meg a halat, és süsd további 3-4 percig. Amikor elkészült, tedd félre, és tartsd melegen.
A hal akkor van készen, ha könnyen szétválik a villával. A sütési idő függ a hal vastagságától.
A serpenyőben olvaszd meg a vajat, add hozzá az apróra vágott fokhagymát, és pirítsd 1-2 percig, amíg illatos lesz.
Vigyázz, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserű lesz.
Add hozzá a friss spenótot a serpenyőbe, és keverd folyamatosan 3-4 percig, amíg összeesik. Ízesítsd sóval, borssal, és locsold meg egy kevés citromlével.
A spenót gyorsan összeesik, ezért ne süsd túl. A citromlé frissességet kölcsönöz a spenótnak.
Tálaláskor helyezd a spenótot a tányérra, tedd rá a sült halat, és friss citromkarikákkal díszítsd.
A citromkarika nem csak díszítés, hanem a hal ízét is kiemeli.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.