Sült hal fokhagymás spenóttal tálalva

Sült hal fokhagymás spenóttal

A sült hal fokhagymás spenóttal egy egészséges és ízletes fogás, amely gyorsan elkészíthető. Ez az étel kiváló választás azok számára, akik szeretnék megőrizni az egyszerűség és az ízek harmóniáját. A friss spenót és a fokhagyma tökéletesen kiegészíti a hal enyhe, de gazdag ízét, miközben a citromlé frissességet ad hozzá. Ideális könnyű vacsorákhoz vagy akár egy hétvégi ebédhez.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Halfilé
3 gerezd Fokhagyma
300 g Friss spenót
3 ek. Olívaolaj
30 g Vaj
2 ek. Citromlé
1 csipet
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A halfiléket öblítsd le hideg vízzel, majd töröld szárazra papírtörlővel. Sózd és borsozd mindkét oldalát.

    A halat alaposan szárítsd meg, különben nem fog szépen pirulni a serpenyőben.

    2

    Forrósíts fel 2 evőkanál olívaolajat egy nagy serpenyőben közepes lángon. Tedd bele a halat, és süsd 4-5 percig az egyik oldalán, amíg aranybarna lesz.

    Fontos, hogy a serpenyő elég forró legyen, mielőtt beletennéd a halat. Ellenőrizd, hogy a hal könnyen elválik-e a serpenyőtől, mielőtt megfordítanád.

    3

    Fordítsd meg a halat, és süsd további 3-4 percig. Amikor elkészült, tedd félre, és tartsd melegen.

    A hal akkor van készen, ha könnyen szétválik a villával. A sütési idő függ a hal vastagságától.

    4

    A serpenyőben olvaszd meg a vajat, add hozzá az apróra vágott fokhagymát, és pirítsd 1-2 percig, amíg illatos lesz.

    Vigyázz, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserű lesz.

    5

    Add hozzá a friss spenótot a serpenyőbe, és keverd folyamatosan 3-4 percig, amíg összeesik. Ízesítsd sóval, borssal, és locsold meg egy kevés citromlével.

    A spenót gyorsan összeesik, ezért ne süsd túl. A citromlé frissességet kölcsönöz a spenótnak.

    6

    Tálaláskor helyezd a spenótot a tányérra, tedd rá a sült halat, és friss citromkarikákkal díszítsd.

    A citromkarika nem csak díszítés, hanem a hal ízét is kiemeli.