SĂŒlt hal pĂĄrolt rizzsel tĂĄlalva

SĂŒlt hal pĂĄrolt rizzsel

A sĂŒlt hal pĂĄrolt rizzsel egy klasszikus mediterrĂĄn fogĂĄs, amely a friss Ă©s egyszerƱ alapanyagok harmĂłniĂĄjĂĄt emeli ki. Ez a recept gyorsan elkĂ©szĂ­thetƑ, Ă©s tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs azok szĂĄmĂĄra, akik könnyƱ Ă©s egĂ©szsĂ©ges vacsorĂĄra vĂĄgynak. A vajjal Ă©s friss petrezselyemmel Ă­zesĂ­tett rizs tökĂ©letesen kiegĂ©szĂ­ti a sĂŒlt hal omlĂłs textĂșrĂĄjĂĄt. Ez az Ă©tel nemcsak Ă­zletes, hanem tĂĄpanyagokban gazdag is, ami ideĂĄlis a mindennapi Ă©tkezĂ©sekhez.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 4 filĂ© FehĂ©r hĂșsĂș hal (pl. tƑkehal vagy sĂŒgĂ©r)
⭕ 2 ek. Olívaolaj
⭕ 2 ek. CitromlĂ©
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 1 csokor Friss petrezselyem
⭕ 1 tk. Só
⭕ 1 tk. Bors
⭕ 250 g Jázmin rizs
⭕ 500 ml Víz
⭕ 20 g Vaj

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    MelegĂ­tsd elƑ a sĂŒtƑt 180 °C-ra. A hal filĂ©ket töröld szĂĄrazra, majd sĂłzd Ă©s borsozd mindkĂ©t oldalukat.

    A halat a sĂŒtĂ©s elƑtt Ă©rdemes 15-20 percre hƱtƑbe tenni, hogy a fƱszerek jobban ĂĄtjĂĄrjĂĄk.

    2

    Keverd össze az olívaolajat, a citromlevet és az apróra vågott fokhagymåt, majd kend meg vele a halakat.

    A pĂĄchoz adhatsz egy kevĂ©s reszelt gyömbĂ©rt is a kĂŒlönleges Ă­zhatĂĄsĂ©rt.

    3

    Helyezd a halakat sĂŒtƑpapĂ­rral bĂ©lelt tepsire, Ă©s sĂŒsd 15-20 percig, amĂ­g a hĂșs könnyen szĂ©tesik egy villĂĄval.

    A sĂŒtĂ©si idƑ a hal vastagsĂĄgĂĄtĂłl fĂŒgg. Ne sĂŒsd tĂșl, mert kiszĂĄradhat.

    4

    Közben a rizst mosd åt hideg vízzel, majd tedd egy låbosba. Add hozzå a vizet és egy csipet sót.

    A rizst addig mosd, amĂ­g a vĂ­z tiszta nem lesz. Ez segĂ­t eltĂĄvolĂ­tani a felesleges kemĂ©nyĂ­tƑt, Ă©s a rizs pergƑsebb lesz.

    5

    Forrald fel a rizst, majd vedd le a lĂĄngot alacsonyra, Ă©s fedƑ alatt fƑzd 12-15 percig, amĂ­g a vĂ­z teljesen felszĂ­vĂłdik.

    FƑzĂ©s közben ne keverd a rizst, mert összetapadhat.

    6

    A kész rizshez keverd hozzå a vajat, és hagyd pihenni 5 percig lefedve.

    A vaj helyett hasznålhatsz egy kevés olívaolajat is.

    7

    TĂĄlald a sĂŒlt halat a pĂĄrolt rizzsel, Ă©s szĂłrd meg friss, aprĂłra vĂĄgott petrezselyemmel dĂ­szĂ­tĂ©skĂ©nt.

    Kínålhatsz mellé citromgerezdeket is.