AranybarnĂĄra sĂŒlt hĂșs ropogĂłs kĂ©rgĂ©vel Ă©s szaftos belsƑvel.

SĂŒlt hĂșs

A SĂŒlt hĂșs a magyar konyha egyik legismertebb fogĂĄsa, amely minden csalĂĄdi Ă©tkezĂ©s igazi sztĂĄrja. Az Ă©tel eredete az eurĂłpai vidĂ©ki konyhĂĄk egyszerƱsĂ©gĂ©ben rejlik, ahol a friss hĂșsokat lassĂș tƱzön sĂŒtöttĂ©k, hogy a fƱszerek Ă©s a hĂșs Ă­zei teljesen összeĂ©rjenek. A sĂŒlt hĂșs az egyik legegyszerƱbb, mĂ©gis legfinomabb Ă©tel, amelyet kĂŒlönbözƑ tĂ­pusĂș hĂșsokkal kĂ©szĂ­thetĂŒnk, legyen szĂł marhahĂșsrĂłl, sertĂ©shĂșsrĂłl vagy baromfirĂłl.

A legfinomabb sĂŒlt hĂșs titka a hosszĂș Ă©s lassĂș sĂŒtĂ©s, amely lehetƑvĂ© teszi, hogy a hĂșs megpuhuljon Ă©s a pĂĄcok teljesen beszĂ­vĂłdjanak. A sĂŒlt hĂșs rendkĂ­vĂŒl sokoldalĂș, hiszen tĂĄlalhatjuk pörköltkĂ©nt, vagy akĂĄr önĂĄllĂł Ă©telkĂ©nt, krumplival Ă©s friss salĂĄtĂĄval. Az Ă©tel minden falatja valĂłdi Ă­zorgia, Ă©s elengedhetetlen rĂ©sze a hagyomĂĄnyos magyar vasĂĄrnapi ebĂ©deknek.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 55 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 5
⭕ 500 g SertĂ©skaraj
⭕ 2 ek. Olívaolaj
⭕ 3 gerezd Fokhagyma
⭕ 1 cs. Rozmaring
⭕ 1 tk. Só Info
⭕ 0.5 tk. Bors

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    MelegĂ­tsd elƑ a sĂŒtƑt 200°C-ra.

    A sĂŒtƑt lĂ©gkeverĂ©ses fokozaton is bekapcsolhatod, Ă­gy a hĂșs egyenletesebben fog sĂŒlni.

    2

    Dörzsöld be a sertéskarajt olívaolajjal, sóval és borssal. Adj hozzå apróra vågott fokhagymåt és friss rozmaringot.

    A fƱszerekkel bĂĄtran kĂ­sĂ©rletezhetsz! A mustĂĄrral valĂł bekenĂ©s is finom Ă­zt ad a hĂșsnak.

    3

    Helyezd a hĂșsdarabot egy sĂŒtƑtĂĄlba, Ă©s sĂŒsd 30-35 percig, amĂ­g a hĂșs belsƑ hƑmĂ©rsĂ©klete elĂ©ri a 75°C-ot.

    A sĂŒtĂ©si idƑ fĂŒgg a hĂșs vastagsĂĄgĂĄtĂłl. Érdemes hĂșshƑmĂ©rƑt hasznĂĄlni a pontos mĂ©rĂ©shez. Ha nincs hĂșshƑmĂ©rƑd, vĂĄgd meg a hĂșst a legvastagabb pontjĂĄn; ha a kifolyĂł lĂ© tiszta, a hĂșs ĂĄtsĂŒlt.

    4

    Hagyd pihenni 10 percig, majd szeleteld fel és tålald.

    A pihentetĂ©s azĂ©rt fontos, mert a hĂșsrostok ilyenkor lazulnak el, Ă­gy a hĂșs szaftosabb marad.