Sült kacsa karamellizált hagymával tálalva

Sült kacsa karamellizált hagymával

A sült kacsa karamellizált hagymával egy ínycsiklandó és elegáns étel, amely a francia konyha inspirációját hordozza magában. A lassan sült kacsacomb szaftossága és ropogós bőre tökéletes kontrasztot alkot a balzsamecetes karamellizált hagyma édeskés-savanykás ízével. Ahogy a kacsa lassan sül a sütőben, a rozmaring és a fokhagyma illata fokozatosan átjárja a konyhát, előrevetítve a tökéletes lakoma ízélményét. A karamellizált hagyma pedig lágy, mély ízrétegeivel gazdagítja ezt a fogást, amely garantáltan lenyűgözi az asztalnál ülőket. Ez az étel ideális választás ünnepi alkalmakra, romantikus vacsorákra vagy családi összejövetelekre. Sült burgonyával, párolt zöldségekkel vagy akár egy könnyű salátával tálalva még teljesebb ízélményt nyújt.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 2 óra 30 perc
Teljes 3 óra
950 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Kacsacomb
2 tk.
1 tk. Bors
2 ág Rozmaring
4 gerezd Fokhagyma
3 db Vöröshagyma
50 g Vaj
2 ek. Barna cukor
2 ek. Balzsamecet
100 ml Fehérbor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A kacsacombokat alaposan sózd és borsozd meg, majd dörzsöld be az apróra vágott rozmaringgal és zúzott fokhagymával. Hagyd állni legalább 30 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.

    Ha van időd, hagyd a combokat akár egy éjszakán át pácolódni a hűtőben, még intenzívebb lesz az ízük.

    2

    Melegítsd elő a sütőt 160°C-ra. A kacsacombokat egy száraz, hideg serpenyőbe tedd bőrös oldalukkal lefelé, majd közepes lángon süsd, amíg a zsír kiolvad és a bőr aranybarnára pirul (kb. 8-10 perc).

    A hideg serpenyőbe helyezés biztosítja, hogy a zsír lassan olvadjon ki, és a bőr ropogósra süljön, anélkül, hogy megégne.

    3

    Fordítsd meg a combokat, és süsd további 5 percig, majd tedd őket egy sütőtálba. Önts alájuk egy kevés fehérbort, és fedd le fóliával.

    A fehérbor segít megőrizni a hús szaftosságát a sütés során. A fólia megakadályozza, hogy a combok kiszáradjanak.

    4

    Süsd a kacsacombokat 2 órán keresztül 160°C-on, időnként locsold meg a saját zsírjával, hogy szaftos maradjon.

    A hosszú, lassú sütés garantálja, hogy a hús omlós és szaftos lesz. A locsolgatás segít, hogy a bőr ne száradjon ki.

    5

    Amíg a kacsa sül, készítsd el a karamellizált hagymát. A vöröshagymát vágd vékony szeletekre, és egy serpenyőben olvaszd fel a vajat közepes lángon.

    A vékonyra vágott hagyma egyenletesebben karamellizálódik.

    6

    Add hozzá a barna cukrot és keverd össze, majd dobd rá a hagymaszeleteket. Párold lassú tűzön, időnként kevergetve, amíg a hagyma megpuhul és karamellizálódik (kb. 20 perc).

    A lassú tűz és a türelem a kulcs a tökéletes karamellizált hagymához. Ne siettesd a folyamatot.

    7

    Önts hozzá a balzsamecetet, keverd össze, és párold további 5 percig, hogy a hagyma még ízletesebb és selymesebb legyen.

    A balzsamecet ad egy finom savasságot és mélységet a hagymának.

    8

    Amikor a kacsa elkészült, vedd ki a sütőből, és hagyd pihenni 5 percig. Tálald a karamellizált hagymával, és ízlés szerint sült burgonyával vagy párolt zöldségekkel.

    A pihentetés segít, hogy a hús szaftos maradjon. A karamellizált hagyma édes-savanykás íze tökéletesen kiegészíti a kacsacomb gazdag ízét.