A kacsacombokat alaposan sózd és borsozd meg, majd dörzsöld be az apróra vágott rozmaringgal és zúzott fokhagymával. Hagyd állni legalább 30 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.
Ha van időd, hagyd a combokat akár egy éjszakán át pácolódni a hűtőben, még intenzívebb lesz az ízük.
Melegítsd elő a sütőt 160°C-ra. A kacsacombokat egy száraz, hideg serpenyőbe tedd bőrös oldalukkal lefelé, majd közepes lángon süsd, amíg a zsír kiolvad és a bőr aranybarnára pirul (kb. 8-10 perc).
A hideg serpenyőbe helyezés biztosítja, hogy a zsír lassan olvadjon ki, és a bőr ropogósra süljön, anélkül, hogy megégne.
Fordítsd meg a combokat, és süsd további 5 percig, majd tedd őket egy sütőtálba. Önts alájuk egy kevés fehérbort, és fedd le fóliával.
A fehérbor segít megőrizni a hús szaftosságát a sütés során. A fólia megakadályozza, hogy a combok kiszáradjanak.
Süsd a kacsacombokat 2 órán keresztül 160°C-on, időnként locsold meg a saját zsírjával, hogy szaftos maradjon.
A hosszú, lassú sütés garantálja, hogy a hús omlós és szaftos lesz. A locsolgatás segít, hogy a bőr ne száradjon ki.
Amíg a kacsa sül, készítsd el a karamellizált hagymát. A vöröshagymát vágd vékony szeletekre, és egy serpenyőben olvaszd fel a vajat közepes lángon.
A vékonyra vágott hagyma egyenletesebben karamellizálódik.
Add hozzá a barna cukrot és keverd össze, majd dobd rá a hagymaszeleteket. Párold lassú tűzön, időnként kevergetve, amíg a hagyma megpuhul és karamellizálódik (kb. 20 perc).
A lassú tűz és a türelem a kulcs a tökéletes karamellizált hagymához. Ne siettesd a folyamatot.
Önts hozzá a balzsamecetet, keverd össze, és párold további 5 percig, hogy a hagyma még ízletesebb és selymesebb legyen.
A balzsamecet ad egy finom savasságot és mélységet a hagymának.
Amikor a kacsa elkészült, vedd ki a sütőből, és hagyd pihenni 5 percig. Tálald a karamellizált hagymával, és ízlés szerint sült burgonyával vagy párolt zöldségekkel.
A pihentetés segít, hogy a hús szaftos maradjon. A karamellizált hagyma édes-savanykás íze tökéletesen kiegészíti a kacsacomb gazdag ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.