Sült kacsa ropogós bőrrel és sült zöldségekkel tálalva

Sült kacsa zöldségekkel

A sült kacsa egy igazi klasszikus, amelyet különleges alkalmakra szokás elkészíteni. Ez a recept az omlós hús és a ropogós bőr tökéletes kombinációját kínálja, amelyet a sült zöldségek íze tesz még gazdagabbá. Ünnepi vacsorák vagy családi összejövetelek kedvenc fogása lehet.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 1 óra
Teljes 1 óra 20 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Kacsamell vagy kacsacomb
3 db Sárgarépa
2 db Cukkini
1 db Piros kaliforniai paprika
3 ek. Olívaolaj
2 ág Friss rozmaring
1 tk.
1 csipet Őrölt bors
3 gerezd Fokhagyma (zúzott)
1 db Vöröshagyma
100 ml Vörösbor (opcionális)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. A kacsát tisztítsd meg, és vágd be a bőrét keresztirányban, ügyelve, hogy ne érj a húsig.

    A bőr bevagdosása segít, hogy a zsír jobban kiolvadjon, és a bőr ropogósabb legyen. Vigyázz, hogy ne vágd át a húst, mert kiszáradhat.

    2

    Dörzsöld be a kacsát sóval, borssal és zúzott fokhagymával. Egy serpenyőben közepes lángon süsd meg bőrével lefelé 5-7 percig, hogy a zsírja kiolvadjon. Fordítsd meg, és pirítsd meg a másik oldalát is.

    A bőrével lefelé sütés segít, hogy a zsír kiolvadjon és a bőr ropogósabb legyen. A kiolvadt zsírt öntsd le, és használd fel más ételekhez.

    3

    Tedd át a kacsát egy tepsibe, és add hozzá a feldarabolt zöldségeket: sárgarépát, cukkinit, paprikát és vöröshagymát. Locsold meg olívaolajjal, és szórd meg rozmaringgal.

    A zöldségeket egyenletes méretűre vágd, hogy egyszerre puhuljanak meg. Használhatsz más zöldségeket is, például burgonyát, paszternákot vagy édesburgonyát.

    4

    Ha szeretnéd, önts alá vörösbort, amely gazdag ízt ad a zöldségeknek és a kacsának. Fedd le alufóliával, és süsd 45-50 percig a sütőben.

    A vörösbor mélyíti az ízeket és segít a hús puhításában. A fólia alatt a hús párolódik és a zöldségek megpuhulnak.

    5

    Az utolsó 10 percben vedd le a fóliát, és pirítsd meg a kacsát és a zöldségeket, hogy aranybarna színt kapjanak.

    A fólia levétele után a bőr ropogósra sül és a zöldségek karamellizálódnak. Figyelj, hogy ne égesd meg a húst és a zöldségeket.

    6

    Tálald a sült kacsát a zöldségekkel, és ízlés szerint díszítsd friss rozmaringgal.

    Tálalás előtt pihentesd a kacsát néhány percig, hogy a szaftok eloszoljanak a húsban. A friss rozmaring aromája remekül illik a sült kacsához.