Sült rizses Yukgaejang, marhahússal, chilivel és korianderrel tálalva

Sült rizses Yukgaejang

A Yukgaejang egy hagyományos koreai étel, amelyet általában télen fogyasztanak. Ez a gazdag, fűszeres leves tele van ízekkel, és a marhahús mellett gyakran tálalják sült rizzsel, ami extra ropogósságot ad az ételnek. A koriander és a chili a frissességet és az extra csípősséget biztosítja, míg a tejföl lágyítja az ízeket. A sült rizses verzió egy új csavart ad ennek a tradicionális ételnek, így egy még gazdagabb és izgalmasabb élményt kínál.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 55 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Marhahús
200 g Jó minőségű rizs
1 db Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 db Póréhagyma
2 db Tojás
2 ek. Szójaszósz
2 ek. Szezámmag olaj
1 ek. Chili püré
1 cm Gyömbér
100 g Tejföl
3 levél Friss koriander
1 ek. Rizses ecet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst vékony csíkokra vágjuk, majd a póréhagymát és a vöröshagymát is finomra aprítjuk.

    A marhahúst az ízek jobban átjárják, ha előtte pihenteted a szójaszószban egy kicsit.

    2

    Egy serpenyőben hevítsük fel a szezámmag olajat, és pirítsuk meg benne a hagymákat és fokhagymát, amíg üvegesek nem lesznek.

    Ha a fokhagyma megég, keserűvé válhat, így figyelj rá, hogy ne piruljon túl.

    3

    Ezután hozzáadjuk a csíkokra vágott marhahúst, és gyorsan pirítjuk, amíg a hús szépen meg nem barna.

    A hús pirítása nagyon fontos, mert így záródnak le benne az ízek, ami különösen fontos a Yukgaejang esetében.

    4

    Miután a hús megpirult, adjuk hozzá a chili pürét és a reszelt gyömbért. Keverjük jól össze.

    A chili pürét ízlés szerint adagolhatod, ha szeretnéd, fokozhatod a csípősséget.

    5

    Öntsük fel a rizses ecettel és szójaszósszal, majd adjunk hozzá annyi vizet, hogy ellepje az összes hozzávalót. Forraljuk fel, majd főzzük 15 percig.

    A rizses ecet és a szójaszósz kiváló alapot ad a leveshez, így nem szükséges más fűszerek hozzáadása.

    6

    Közben főzzük meg a rizst. Egy másik serpenyőben pirítsuk meg egy kis szezámmag olajon, majd hagyjuk kihűlni.

    A rizs pirítása extra ízt ad a végső ételnek, és a rizs egy kicsit ropogósabb lesz.

    7

    A főzés végén adjuk hozzá a tejfölt, és főzzük még egy kicsit, hogy krémes állagot kapjunk.

    A tejföl segít kiegyensúlyozni a sós és fűszeres ízeket, így lágyabbá teszi a levest.

    8

    Tálalás előtt szórjuk meg friss korianderrel és egy kis pirított rizses változattal. Tálaljuk forrón.

    A koriander frissességet ad a tálalásnak, és jól illik a gazdag leveshez.