Sült sundae, csokoládé sziruppal és karamellel díszítve

Sült Sundae

A sült sundae egy klasszikus, meleg desszert, amely a friss, karamellizált banán, a lágy vanília fagylalt és a gazdag csokoládé szirup tökéletes kombinációja. A desszert egy különleges élményt nyújt, amely tökéletes a hideg hónapokra. A sült banán édes íze és a tejszínhab lágy textúrája egyedülálló élményt biztosít a desszertkedvelőknek. A sütés során a banánok karamellizálódnak, ami még gazdagabbá teszi az ételt.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 12 perc
Teljes 27 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Vanília fagylalt
1 db Banán
50 g Sütemény morzsa
3 ek. Csokoládé szirup
1 ek. Tört dió
2 ek. Karamell szirup
50 ml Tejszínhab

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    DióDió

    Elkészítési Lépések

    1

    A banánt hámozd meg és szeleteld fel.

    A banánokat egyenlően szeleteld, hogy a sült sundae minden falatja ugyanúgy ízesítve legyen.

    2

    A sütemény morzsát készítsd el úgy, hogy a süteményt finomra töröd. Ha szeretnéd, egy kis fahéjjal ízesítheted.

    A sütemény morzsa adja a kívánt ropogósságot a desszerthez, így érdemes jól pirítani.

    3

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és helyezd be a banán szeleteket egy sütőformába.

    A banánokat a sütés során ne hagyd túl hosszú ideig a sütőben, hogy megőrizzék lágy textúrájukat.

    4

    Tedd a banánt a sütőbe és süsd 10-12 percig, amíg enyhén karamellizálódik.

    Figyeld a banánokat, nehogy túl sokáig süljenek, hogy megőrizzék friss ízüket.

    5

    A sült banánokat vedd ki a sütőből, és tálalás előtt helyezd egy pohárba vagy tálba.

    A tálat melegítheted elő a sütőben, hogy a sült sundae meleg legyen a tálaláskor.

    6

    Tedd a vanília fagylaltot a banánra, és öntsd rá a csokoládé szirupot, karamell szirupot, majd szórd meg tört dióval.

    A csokoládé és karamell szirup különböző ízesítéseket biztosít, így mindkettőt érdemes hozzáadni.

    7

    Végül tedd a tetejére tejszínhabot és tálald azonnal.

    A tejszínhab a legjobb, ha frissen habosítva kerül rá, így könnyed és friss lesz a desszert.