Sült zöldséges gnocchi tálalva

Sült zöldséges gnocchi

A sült zöldséges gnocchi egy ízletes és ropogós olasz fogás, amely friss alapanyagokból készül. A gnocchi egy tradicionális burgonyás tészta, amelyet ebben a receptben pirítva tálalunk sült zöldségekkel. A sütőben karamellizálódott zöldségek édes és füstös ízt adnak az ételnek, amelyet a friss rozmaring és a parmezán sajt tökéletesen kiegészít. Ha egy egészséges, mégis laktató fogásra vágysz, ezt a receptet érdemes kipróbálnod!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 50 perc
720 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Burgonya
150 g Liszt
1 db Tojássárgája
1 csipet
30 ml Olívaolaj
150 g Cukkini
150 g Padlizsán
100 g Kaliforniai paprika
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
5 g Friss rozmaring
1 csipet Frissen őrölt fekete bors
50 g Parmezán sajt

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A burgonyát hámozd meg, vágd kisebb darabokra, majd főzd puhára sós vízben kb. 20 perc alatt.

    A burgonya akkor van kész, ha villával könnyedén át tudod szúrni.

    2

    Szűrd le a megfőtt burgonyát, majd törd át egy tálba és hagyd teljesen kihűlni.

    A burgonyát minél alaposabban törd át, hogy ne maradjanak benne darabok. A kihűlés nagyon fontos, mert különben a tészta túl ragacsos lesz.

    3

    A kihűlt burgonyához add hozzá a lisztet, a tojássárgáját és egy csipet sót, majd gyúrd össze egy puha, homogén tésztává.

    A liszt mennyisége függ a burgonya nedvességtartalmától. Lehet, hogy több vagy kevesebb lisztre lesz szükséged. Addig gyúrd, amíg a tészta összeáll, de ne legyen túl kemény.

    4

    A tésztát oszd négy részre, formázz belőlük kb. 2 cm vastag rudakat, majd vágd fel kis darabokra. A villával óvatosan megnyomhatod, hogy a gnocchi jellegzetes mintázatot kapjon.

    A villával való mintázás nem kötelező, de szebbé teszi a gnocchit és segít, hogy jobban magába szívja a szószt.

    5

    Forralj fel vizet egy nagy lábasban, majd tedd bele a gnocchikat kisebb adagokban. Amint feljönnek a víz felszínére (kb. 2 perc), szűrd le őket és tedd félre.

    A gnocchi akkor van kész, ha feljön a víz felszínére. Ne főzd túl, mert széteshet.

    6

    Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral.

    A sütőpapír megakadályozza, hogy a gnocchi leragadjon a tepsi aljára.

    7

    A cukkinit, padlizsánt, paprikát és hagymát vágd nagyobb darabokra, majd helyezd a tepsibe. Szórd rá a fokhagymát és a rozmaringot.

    Használhatsz más zöldségeket is ízlés szerint, például paradicsomot, gombát vagy brokkolit.

    8

    Locsold meg olívaolajjal, sózd és borsozd ízlés szerint. Keverd át, majd süsd kb. 20-25 percig, amíg a zöldségek enyhén karamellizálódnak.

    A zöldségeket időnként keverd meg, hogy egyenletesen süljenek meg.

    9

    Egy nagy serpenyőben forrósíts fel egy kevés olívaolajat, majd pirítsd meg a főtt gnocchikat 2-3 percig, hogy aranybarna kérget kapjanak.

    A gnocchit ne tedd túl sűrűn a serpenyőbe, mert akkor nem pirul meg, hanem párolódik.

    10

    Add hozzá a sült zöldségeket a pirított gnocchihoz, és óvatosan keverd össze, hogy a zöldségek íze átjárja a tésztát.

    Ne keverd túl erősen, mert a gnocchi könnyen összetörhet.

    11

    Tálalás előtt szórd meg frissen reszelt parmezánnal és extra rozmaringgal.

    A friss rozmaring helyett használhatsz szárítottat is, de a friss íze intenzívebb.