Sundae Jeongol Jeongol Guk, koreai leves tofussal, gombával és friss zöldhagymával tálalva

Sundae Jeongol Jeongol Guk

A Sundae Jeongol Jeongol Guk egy hagyományos koreai étel, amelyet gazdag húsos alaplében főznek, és egyedülállóan fűszeres ízvilággal rendelkezik. Az étel az egészséges tofuval és gazdag húsos ízekkel egyesíti a koreai konyha különleges alapanyagait. A leves különösen hideg hónapokban ideális, mivel tápláló és fűszeres, tökéletes választás egy kiadós étkezéshez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Sundae (koreai kolbász)
300 g Marhahús
100 g Tofu
1 szál Zöldhagyma
100 g Gomba
2 gerezd Fokhagyma
1 cm Ginger (gyömbér)
2 ek. Szójaszósz
1 db Chili
1 l Víz
1 ek. Sesame oil (szezámolaj)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst vékony szeletekre vágjuk, és egy nagy lábasban kevés olajon lepirítjuk, amíg barna színt nem kap.

    A marhahúst szép lassan pirítsuk, hogy a hús ne száradjon ki, hanem finom, szaftos maradjon.

    2

    A sundae kolbászt is szeleteljük fel, és adjuk hozzá a lábashoz a húshoz.

    A sundae gazdag ízvilágot ad a levesnek, ami fokozza a gazdag ízeket.

    3

    A tofut kockákra vágjuk és a húsos keverékhez adjuk, hogy jól átvegye a fűszereket.

    A tofu a levesben jól felszívja a fűszereket, és lágy, de tápláló textúrát ad.

    4

    A gombát vékony szeletekre vágjuk, a fokhagymát és a gyömbért apróra vágjuk, és mindezt hozzáadjuk a lábasban lévő összetevőkhöz.

    A gomba hamar megpuhul, ezért adjuk hozzá a fokhagymával és gyömbérrel együtt, hogy egy ínycsiklandó aromát kapjon.

    5

    Öntsük fel az egészet vízzel, majd adjuk hozzá a szójaszószt, a chili darabot, és forraljuk fel.

    A chili adj egy kis csípős ízt, de ha nem szeretjük a túl csípős ételt, kevesebb chili is elég.

    6

    Főzzük 20-25 percig, amíg az ízek jól összeérnek és a hús teljesen megpuhul.

    Minél tovább főzzük, annál gazdagabb lesz a leves íze, de figyeljünk arra, hogy ne főzzük túl, hogy a zöldségek és a tofu ne essen szét.

    7

    A végén öntsük rá a szezámolajat, és friss zöldhagymával tálaljuk.

    A szezámolaj gazdag ízt ad, és emeli az étel ízét, míg a zöldhagyma frissességet biztosít a végén.