Mosd meg a sushi rizst többször hideg vízben, amíg a víz tiszta nem lesz. Ezután áztasd be 30 percre, majd szűrd le.
A rizs alapos mosása eltávolítja a felesleges keményítőt, ami fontos a megfelelő állag eléréséhez. Az áztatás segít a rizsnek egyenletesen megfőni.
Főzd meg a rizst a csomagoláson található utasítás szerint, majd hagyd pihenni 10 percig fedő alatt.
A rizs főzésekor ügyelj arra, hogy ne legyen túl puha vagy túl kemény. A pihentetés segít a rizsnek felszívni a maradék vizet, és tökéletes állagúvá válni.
Egy kis lábasban melegítsd fel a rizsecetet, cukrot és sót, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik. Öntsd a keveréket a meleg rizsre, majd óvatosan keverd össze, és hagyd kihűlni szobahőmérsékleten.
A rizsecet, cukor és só keveréke adja a sushi rizs jellegzetes ízét. Fontos, hogy a cukor teljesen feloldódjon. A rizst óvatosan keverd össze, hogy ne törjön össze.
Vágd vékony csíkokra a lazacot vagy tonhalat, az uborkát és az avokádót.
A töltelékeket vékony csíkokra vágd, hogy könnyen lehessen tekerni a sushit. Használj friss, jó minőségű alapanyagokat.
Teríts ki egy norilapot egy bambusz gyékényre (makisu), és oszlasd el rajta egyenletesen a sushi rizst, hagyj egy kb. 2 cm-es szabad sávot a tetején.
A norilapot fényes oldalával lefelé helyezd a bambusz gyékényre. A rizst egyenletesen oszlasd el, de ne nyomd túl erősen. A szabad sáv segít a tekercs lezárásában.
Helyezd a tölteléket (hal, uborka, avokádó) a rizs közepére, majd egyenletesen oszlasd el.
Ne tegyél túl sok tölteléket, mert nehéz lesz feltekerni a sushit. A tölteléket egyenletesen oszlasd el a rizs közepén.
A bambuszgyékény segítségével tekerd fel a sushi tekercset szorosan, majd nedves késsel vágd fel egyenlő szeletekre.
A bambusz gyékény segítségével szorosan tekerd fel a sushit. A nedves kés megakadályozza, hogy a rizs ráragadjon a késre, és szép szeleteket tudj vágni.
Tálald a sushit szójaszósszal, wasabival és pácolt gyömbérrel.
A szójaszósz, wasabi és pácolt gyömbér elengedhetetlen kellékei a sushinak. Kínálhatsz mellé más japán specialitásokat is, például edamame-t vagy miso levest.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.