Melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.
A sütőpapír megakadályozza, hogy a mézeskalácsok leragadjanak a tepsire.
Keverd össze a száraz hozzávalókat: lisztet, cukrot, fahéjat, gyömbért, szegfűszeget és szódabikarbónát.
A fűszerek mennyiségét ízlés szerint változtathatod. Ha intenzívebb ízt szeretnél, adj hozzá több fűszert. A szódabikarbóna helyett használhatsz sütőport is.
Olvaszd fel a mézet és a vajat, majd keverd hozzá a tojásokat.
A mézet és a vajat óvatosan olvaszd fel, nehogy megégjenek. A tojásokat egyesével keverd hozzá a mézes-vajas keverékhez.
Keverd össze a nedves és száraz hozzávalókat, és gyúrd össze a tésztát.
A tésztát alaposan gyúrd össze, amíg sima és rugalmas nem lesz. Ha a tészta túl ragacsos, adj hozzá még egy kevés lisztet. Ha túl száraz, adj hozzá egy kevés mézet.
Nyújtsd ki a tésztát, szaggasd ki a formákat, és helyezd a tepsire.
A tésztát lisztezett felületen nyújtsd ki, hogy ne ragadjon le. A kiszaggatott formákat helyezd egymástól távolabb a tepsire, mert sütés közben megnőnek.
Süsd a mézeskalácsokat 10-12 percig, amíg aranybarnák lesznek.
A sütési idő függ a mézeskalácsok vastagságától. Figyeld a mézeskalácsokat, és vedd ki őket a sütőből, amikor aranybarnák lesznek. Ha túl sokáig sütöd, kiszáradnak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.