A Sajtos stangli egy igazán finom és gyorsan elkészíthető ropogós falat, amely szinte mindenki számára ismert és kedvelt étel. A finom tészta és a gazdag sajt íze tökéletes kombinációt alkot, ami mindig mosolyt csal a vendégek arcára. A sajtos stangli nemcsak a gyerekek, hanem a felnőttek körében is nagy népszerűségnek örvend.
Ez az étel nemcsak vendégváró falatként tökéletes, hanem remek választás uzsonnára, vagy akár egy finom reggelire. A sajtos stangli gyorsan elkészíthető, és bármikor friss, ropogós finomsággal lephetjük meg családunkat. A sajt és a tészta egyesülése egy igazán ínycsiklandó élményt biztosít, amely minden falatban ott van.
Keverd össze a lisztet, sót és sütőport egy tálban.
A sütőport szitáld át a liszttel, hogy egyenletesen eloszoljon a tésztában.
Add hozzá a hideg vajat és morzsold el a lisztes keverékben.
A vaj legyen nagyon hideg, hogy a tészta ne melegedjen fel túl hamar. Használhatsz vajvágót vagy a kezeidet, de gyorsan dolgozz.
Add hozzá a tejfölt és dolgozd össze a tésztát, amíg össze nem áll.
Ne gyúrd túl a tésztát, csak annyira, hogy összeálljon. Ha túl sokáig gyúrod, a stangli kemény lesz.
Nyújtsd ki a tésztát kb. 0,5 cm vastagra, majd szórd meg a reszelt sajttal.
A tésztát lisztezett felületen nyújtsd, hogy ne ragadjon. Használj kemény sajtot, ami jól olvad, például trappista vagy gouda.
Hajtsd félbe a tésztát, és nyújtsd újra ki. Ismét szórd meg a sajttal, majd formázz belőle rudakat.
A hajtogatás segít, hogy a sajt egyenletesen eloszoljon a tésztában. A rudakat vágd egyforma vastagságúra, hogy egyenletesen süljenek.
A rudakat helyezd sütőpapírral bélelt tepsire, kend meg a tetejüket felvert tojással.
A tojás segít, hogy a stangli szép fényes és aranybarna legyen. Szórhatsz rá szezámmagot vagy köménymagot is.
Előmelegített sütőben 180°C-on süsd 15-20 percig, amíg aranybarnára nem sül.
Figyeld a stanglit sütés közben, mert könnyen megéghet. Ha túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.