Ropogós sajtos stangli aranybarnára sütve, reszelt sajttal gazdagon megszórva

Sajtos stangli

A Sajtos stangli egy igazán finom és gyorsan elkészíthető ropogós falat, amely szinte mindenki számára ismert és kedvelt étel. A finom tészta és a gazdag sajt íze tökéletes kombinációt alkot, ami mindig mosolyt csal a vendégek arcára. A sajtos stangli nemcsak a gyerekek, hanem a felnőttek körében is nagy népszerűségnek örvend.

Ez az étel nemcsak vendégváró falatként tökéletes, hanem remek választás uzsonnára, vagy akár egy finom reggelire. A sajtos stangli gyorsan elkészíthető, és bármikor friss, ropogós finomsággal lephetjük meg családunkat. A sajt és a tészta egyesülése egy igazán ínycsiklandó élményt biztosít, amely minden falatban ott van.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 5
250 g Liszt
150 g Vaj
200 g Reszelt sajt
1 tk. Info
1 tk. Sütőpor
3 ek. Tejföl
1 db Tojás

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Keverd össze a lisztet, sót és sütőport egy tálban.

    A sütőport szitáld át a liszttel, hogy egyenletesen eloszoljon a tésztában.

    2

    Add hozzá a hideg vajat és morzsold el a lisztes keverékben.

    A vaj legyen nagyon hideg, hogy a tészta ne melegedjen fel túl hamar. Használhatsz vajvágót vagy a kezeidet, de gyorsan dolgozz.

    3

    Add hozzá a tejfölt és dolgozd össze a tésztát, amíg össze nem áll.

    Ne gyúrd túl a tésztát, csak annyira, hogy összeálljon. Ha túl sokáig gyúrod, a stangli kemény lesz.

    4

    Nyújtsd ki a tésztát kb. 0,5 cm vastagra, majd szórd meg a reszelt sajttal.

    A tésztát lisztezett felületen nyújtsd, hogy ne ragadjon. Használj kemény sajtot, ami jól olvad, például trappista vagy gouda.

    5

    Hajtsd félbe a tésztát, és nyújtsd újra ki. Ismét szórd meg a sajttal, majd formázz belőle rudakat.

    A hajtogatás segít, hogy a sajt egyenletesen eloszoljon a tésztában. A rudakat vágd egyforma vastagságúra, hogy egyenletesen süljenek.

    6

    A rudakat helyezd sütőpapírral bélelt tepsire, kend meg a tetejüket felvert tojással.

    A tojás segít, hogy a stangli szép fényes és aranybarna legyen. Szórhatsz rá szezámmagot vagy köménymagot is.

    7

    Előmelegített sütőben 180°C-on süsd 15-20 percig, amíg aranybarnára nem sül.

    Figyeld a stanglit sütés közben, mert könnyen megéghet. Ha túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.