SĂŒtƑtökös fĂĄnk tĂĄlalva

SĂŒtƑtökös fĂĄnk

A sĂŒtƑtökös fĂĄnk az Ƒsz egyik legnĂ©pszerƱbb Ă©dessĂ©ge, amely a sĂŒtƑtök termĂ©szetes Ă©dessĂ©gĂ©t Ă©s a fahĂ©j fƱszeres aromĂĄjĂĄt ötvözi. Az aranylĂł fĂĄnkok belseje puha Ă©s szaftos, mĂ­g kĂ­vĂŒl enyhĂ©n ropogĂłs. TökĂ©letes egy csĂ©sze forrĂł tea vagy kĂĄvĂ© mellĂ©, egy Ƒszi dĂ©lutĂĄnra. Ez a recept gyorsan elkĂ©szĂ­thetƑ, Ă­gy bĂĄrmikor könnyedĂ©n Ă©lvezheted az Ƒsz Ă­zeit!

ElƑkĂ©szĂŒlet 20 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 30 perc
3200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 12
⭕ 400 g Liszt
⭕ 200 g SĂŒtƑtökpĂŒrĂ©
⭕ 80 g Cukor
⭕ 3 g Só
⭕ 10 g SĂŒtƑpor
⭕ 5 g FahĂ©j
⭕ 2 g Szerecsendió
⭕ 2 db Tojás
⭕ 100 ml Tej
⭕ 50 g Vaj
⭕ 50 g Porcukor
⭕ 500 ml Napraforgóolaj

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    MelegĂ­tsd elƑ a sĂŒtƑt 180°C-ra, majd sĂŒsd a sĂŒtƑtököt puhĂĄra. EzutĂĄn pĂŒrĂ©sĂ­tsd botmixerrel vagy villĂĄval.

    A sĂŒtƑtököt villĂĄval is megszurkĂĄlhatod sĂŒtĂ©s elƑtt, hogy gyorsabban puhuljon. A pĂŒrĂ© legyen teljesen sima.

    2

    Egy nagy tĂĄlban keverd össze a lisztet, a cukrot, a sĂłt, a sĂŒtƑport, a fahĂ©jat Ă©s a szerecsendiĂłt.

    A sĂŒtƑport alaposan keverd el a liszttel, hogy egyenletesen keljenek a fĂĄnkok.

    3

    Egy mĂĄsik tĂĄlban verd fel a tojĂĄsokat, majd add hozzĂĄ a sĂŒtƑtökpĂŒrĂ©t, a tejet Ă©s az olvasztott vajat.

    A vajat ne forrón add a tésztåhoz, hagyd kicsit hƱlni olvasztås utån.

    4

    Keverd össze a szåraz és a nedves hozzåvalókat, majd alaposan dolgozd össze a tésztåt.

    Ne keverd tĂșl a tĂ©sztĂĄt, csak addig, amĂ­g a szĂĄraz hozzĂĄvalĂłk Ă©ppen el nem keverednek a nedvesekkel.

    5

    ForrĂłsĂ­tsd fel az olajat egy mĂ©ly serpenyƑben vagy lĂĄbasban 170-180°C-ra.

    Ha nincs hƑmĂ©rƑd, egy darab kenyĂ©rrel ellenƑrizheted az olaj hƑmĂ©rsĂ©kletĂ©t. Ha a kenyĂ©r aranybarnĂĄra sĂŒl kb. 1 perc alatt, akkor jĂł az olaj.

    6

    KanĂĄllal adagolj kis fĂĄnkgolyĂłkat az olajba, Ă©s sĂŒsd Ƒket aranybarnĂĄra 3-4 perc alatt, nĂ©ha megforgatva.

    Ne tegyĂ©l tĂșl sok fĂĄnkot egyszerre az olajba, mert lehƱti az olajat Ă©s a fĂĄnkok megszĂ­vjĂĄk magukat olajjal.

    7

    Szedd ki a fĂĄnkokat papĂ­rtörlƑre, hogy a felesleges olaj lecsepegjen.

    A papĂ­rtörlƑ segĂ­t eltĂĄvolĂ­tani a felesleges olajat, Ă­gy a fĂĄnkok kevĂ©sbĂ© lesznek zsĂ­rosak.

    8

    Szitålj porcukrot a fånkok tetejére, majd tålald frissen.

    A porcukrot szitĂĄlva egyenletesebben tudod eloszlatni, Ă©s elkerĂŒlheted a csomĂłsodĂĄst. A frissen sĂŒlt fĂĄnk a legfinomabb.