SĂŒtƑtökös pite fagylalt tĂĄlalva

SĂŒtƑtökös pite fagylalt

A sĂŒtƑtökös pite fagylalt egy igazĂĄn kĂŒlönleges desszert, amely a klasszikus sĂŒtƑtökös pite Ă­zeit ötvözi a krĂ©mes fagylalt textĂșrĂĄjĂĄval. A fƱszeres sĂŒtƑtökpĂŒrĂ©, a fahĂ©j Ă©s a ropogĂłs pitetĂ©szta darabok egyesĂ­tik az Ƒszi hangulatot a nyĂĄr hƱsĂ­tƑ Ă©lmĂ©nyĂ©vel. Egy kanĂĄl ebbƑl a fagylaltbĂłl olyan, mintha egy frissen sĂŒlt sĂŒtƑtökös pitĂ©t kanalaznĂĄl fagyos formĂĄban!

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
430 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 200 g SĂŒtƑtökpĂŒrĂ©
⭕ 250 ml Tej
⭕ 250 ml Tejszín
⭕ 120 g Kristálycukor
⭕ 4 db Tojássárgája
⭕ 1 tk. Ɛrölt fahĂ©j
⭕ 0.5 tk. Ɛrölt gyömbĂ©r
⭕ 0.5 tk. Ɛrölt szerecsendiĂł
⭕ 5 ml Vaníliakivonat
⭕ 50 g Kekszmorzsa (ropogĂłs pitetĂ©szta darabok)
⭕ 1 csipet Só

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy közepes lĂĄbosban melegĂ­tsd fel a tejet Ă©s a tejszĂ­nt közepes lĂĄngon, amĂ­g forrĂĄspont közeli ĂĄllapotba nem kerĂŒl. Ne hagyd felforrni!

    Kevergesd gyakran, hogy ne égjen le az alja.

    2

    Közben egy kĂŒlön tĂĄlban keverd habosra a tojĂĄssĂĄrgĂĄjĂĄkat a cukorral, amĂ­g vilĂĄgosabb Ă©s krĂ©mesebb ĂĄllagĂș lesz.

    Akkor jó, ha a keverék szinte fehér és a cukor teljesen feloldódott.

    3

    Fokozatosan, folyamatos keverĂ©s mellett adj egy kevĂ©s meleg tejes keverĂ©ket a tojĂĄsos keverĂ©khez, hogy a hƑmĂ©rsĂ©klet kiegyenlĂ­tƑdjön Ă©s ne csapĂłdjanak ki a tojĂĄsok.

    Nagyon lassan csorgasd a tejet a tojĂĄshoz, Ă©s folyamatosan keverd, kĂŒlönben rĂĄntotta lesz.

    4

    Öntsd vissza az egĂ©sz keverĂ©ket a lĂĄbosba, Ă©s alacsony hƑmĂ©rsĂ©kleten fƑzd folyamatos keverĂ©s mellett, amĂ­g besƱrƱsödik. Akkor jĂł, ha bevonja a fakanĂĄl hĂĄtuljĂĄt.

    Ne forrald, mert a tojĂĄs kicsapĂłdhat. Ha van hƑmĂ©rƑd, 82-85°C-ig melegĂ­tsd.

    5

    Vedd le a tƱzrƑl, majd keverd hozzĂĄ a sĂŒtƑtökpĂŒrĂ©t, a fahĂ©jat, a gyömbĂ©rt, a szerecsendiĂłt, a vanĂ­liakivonatot Ă©s egy csipet sĂłt. Hagyd teljesen kihƱlni.

    A fƱszerek mennyiségét ízlés szerint våltoztathatod.

    6

    Öntsd a keverĂ©ket egy fagylaltgĂ©pbe, Ă©s kĂ©szĂ­tsd el a fagylaltot a gĂ©p utasĂ­tĂĄsai szerint.

    Ha nincs fagylaltgéped, tedd a keveréket egy zårható edénybe, és órånként keverd åt, amíg meg nem fagy.

    7

    Amikor a fagylalt mĂĄr majdnem teljesen elkĂ©szĂŒlt, add hozzĂĄ a kekszmorzsĂĄt vagy pitetĂ©szta darabokat, hogy az almĂĄs pite jellegzetes Ă­zvilĂĄgĂĄt megkapja.

    A kekszmorzsa helyett hasznålhatsz apróra vågott mézeskalåcsot is.

    8

    Tedd a kész fagylaltot egy zårható edénybe, és fagyaszd legalåbb 3 órån åt, hogy elérje a kívånt ållagot.

    A fagyasztĂłba helyezĂ©s elƑtt simĂ­tsd el a tetejĂ©t, Ă©s fedd le folpackkal, hogy ne kĂ©pzƑdjenek jĂ©gkristĂĄlyok.