Svájci sajtos hamburger szaftos húspogácsával és olvadt Gruyère sajttal

Svájci Sajtos Hamburger

A svájci sajtos hamburger egy prémium változata a klasszikus sajtburgernek, amelyet a Gruyère és Emmentáli sajtok tesznek különlegessé. Ezek a svájci sajtok híresek gazdag, diós és kissé édeskés ízükről, amely tökéletesen harmonizál a szaftos marhahússal. A pirított hagyma tovább fokozza az ízek mélységét, így egy igazán elegáns hamburgert kapunk. Ezt a változatot különösen azok kedvelik, akik a klasszikus hamburgert szeretnék egy kis gourmet csavarral feldobni. Ha egy prémium hamburgert keresel, ez a recept garantáltan elnyeri a tetszésedet!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
950 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marhahús (darált, 20% zsírtartalmú)
4 db Hamburgerzsemle
100 g Svájci sajt (Gruyère vagy Emmentáli)
1 db Vöröshagyma
4 levél Fejes saláta
1 db Paradicsom
4 szelet Ecetes uborka
4 ek. Majonéz
2 ek. Dijoni mustár
1 tk.
1 tk. Fekete bors
2 tk. Worcestershire szósz
10 ml Olívaolaj
10 g Vaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tálban keverd össze a darált marhahúst a sóval, fekete borssal és Worcestershire szósszal.

    A legjobb eredmény érdekében használj jó minőségű, magas zsírtartalmú darált marhahúst.

    2

    Oszd a húst négy egyenlő részre, majd formázz belőlük húspogácsákat.

    A húspogácsákat formázd kissé laposabbra, mert sütés közben összehúzódnak.

    3

    Melegíts fel egy serpenyőt vagy grillt közepes-magas hőmérsékletre, majd kend meg egy kevés olívaolajjal.

    A serpenyő legyen elég forró, mielőtt a húspogácsákat beleteszed, hogy szép kérget kapjanak.

    4

    Süsd a húspogácsákat oldalanként kb. 3-4 percig, amíg szép barnák lesznek.

    A sütési idő függ a húspogácsák vastagságától és a kívánt átsütöttségtől.

    5

    A sütési idő utolsó percében helyezz egy szelet svájci sajtot a húspogácsára, és hagyd ráolvadni.

    Ha a sajt nem olvad meg elég gyorsan, fedd le a serpenyőt egy pillanatra.

    6

    Egy másik serpenyőben olvaszd fel a vajat, majd pirítsd meg az apróra vágott vöröshagymát közepes lángon, amíg aranybarna lesz.

    A hagymát ne pirítsd túl, mert megéghet és keserű lesz.

    7

    Vágd félbe a hamburgerzsemléket, majd pirítsd meg őket enyhén egy száraz serpenyőben vagy grillen.

    A zsemlék pirítása segít megelőzni, hogy elázzanak a szószoktól.

    8

    Kend meg az alsó zsemle felét majonézzel és dijoni mustárral, majd helyezd rá a salátalevelet.

    A majonéz és a mustár helyett használhatsz más szószokat is ízlés szerint.

    9

    Helyezd rá a sajtos húspogácsát, majd szórd meg a pirított hagymával.

    A pirított hagymát csak közvetlenül tálalás előtt szórd rá, hogy ropogós maradjon.

    10

    Tedd rá a paradicsomkarikákat és az uborkaszeleteket.

    A paradicsomkarikákra szórhatsz egy kevés sót, hogy kihozza az ízét.

    11

    Helyezd rá a zsemle tetejét, majd tálald azonnal sült krumplival vagy friss salátával.

    Azonnal tálald, hogy a hamburger ne ázzon el.