Syrniki gyĂŒmölcsökkel, aranybarna tĂșrĂłs palacsintĂĄk friss bogyĂłs gyĂŒmölcsökkel tĂĄlalva

Syrniki gyĂŒmölcsökkel

A Syrniki egy orosz konyhai klasszikus, amely tĂșrĂłval kĂ©szĂŒl. A friss bogyĂłs gyĂŒmölcsökkel valĂł tĂĄlalĂĄs egy kĂŒlönleges Ă­zvilĂĄgot ad ennek a hagyomĂĄnyos Ă©telnek, Ă©s tökĂ©letes reggelikĂ©nt vagy uzsonnakĂ©nt is megĂĄllja a helyĂ©t. A tĂșrĂł lĂĄgy textĂșrĂĄja Ă©s a friss gyĂŒmölcsök friss, Ă­nycsiklandĂł Ă­ze jĂłl kiegĂ©szĂ­tik egymĂĄst. A Syrniki törtĂ©nete Ă©vtizedek Ăłta Ă©l a szlĂĄv nĂ©peknĂ©l, Ă©s ma is az egyik legnĂ©pszerƱbb reggeli Ă©tel OroszorszĂĄgban. Tippek: A friss gyĂŒmölcsök mellett mĂ©zet vagy joghurtot is tĂĄlalhatsz.

ElƑkĂ©szĂŒlet 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
1600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 500 g TĂșrĂł
⭕ 150 g Liszt
⭕ 30 g Cukor
⭕ 1 cs. Vaníliás cukor
⭕ 1 db Tojás
⭕ 0.5 tk. Só
⭕ 1 tk. SĂŒtƑpor
⭕ 50 g Tejföl
⭕ 2 ek. Olaj
⭕ 100 g Friss bogyĂłs gyĂŒmölcsök

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A tĂșrĂłt tedd egy nagy tĂĄlba, Ă©s egy villĂĄval alaposan törd ĂĄt, hogy sima, krĂ©mes ĂĄllagot kapj. A tĂșrĂł legyen jĂłl lecsöpögtetve, hogy ne legyen tĂșl vizes.

    A tĂșrĂł nedvessĂ©gĂ©t papĂ­rtörlƑvel is leitatathatod, hogy a tĂ©szta ne legyen tĂșl vizes.

    2

    Adj hozzĂĄ cukrot, vanĂ­liĂĄs cukrot, tojĂĄst, sĂłt, sĂŒtƑport, Ă©s keverd jĂłl össze. EzutĂĄn lassan add hozzĂĄ a lisztet, Ă©s dolgozd bele a tĂ©sztĂĄba. Ha a tĂ©szta tĂșl ragadĂłs, adj mĂ©g hozzĂĄ egy kis lisztet.

    Ha a tĂ©szta tĂșl szĂĄraz, egy kevĂ©s tejföllel is lĂĄgyĂ­thatod.

    3

    FormĂĄlj a tĂ©sztĂĄbĂłl kb. 5-6 cm ĂĄtmĂ©rƑjƱ kis korongokat. HasznĂĄlhatsz lisztezett kezet, hogy könnyebben formĂĄzhatĂł legyen a tĂ©szta.

    A tĂșrĂłs tĂ©szta formĂĄzĂĄsakor ĂŒgyelj arra, hogy a tĂ©szta ne legyen tĂșl ragadĂłs, kĂŒlönben nem tudod szĂ©pen formĂĄzni.

    4

    Egy serpenyƑben hevĂ­tsd fel az olajat közepes lĂĄngon. Ha az olaj elĂ©rte a megfelelƑ hƑmĂ©rsĂ©kletet, tedd bele a tĂșrĂłs korongokat, Ă©s sĂŒsd Ƒket aranybarnĂĄra mindkĂ©t oldalon.

    A megfelelƑ hƑmĂ©rsĂ©klet akkor van, ha egy kis darab tĂ©szta rögtön sĂŒlni kezd, amint a serpenyƑbe teszed.

    5

    MiutĂĄn megsĂŒltek, szedd ki Ƒket papĂ­rtörlƑre, hogy lecsöpögjön rĂłluk a felesleges olaj. TĂĄlald melegen friss bogyĂłs gyĂŒmölcsökkel a tetejĂ©n.

    Friss gyĂŒmölcsök helyett akĂĄr lekvĂĄrt is hasznĂĄlhatsz, de a bogyĂłs gyĂŒmölcsök frissek Ă©s Ă­zletesek.