Szárított Halas Sundae, japán étel friss tojással, szárított halakkal, és szezámmaggal

Szárított Halas Sundae

A Szárított Halas Sundae egy hagyományos japán étel, amely a szárított halat friss tojással, rizs és egyéb zöldségekkel kombinálja. A szárított hal erőteljes íze tökéletesen illik a lágy tojásos rizshez, míg az öntet frissítő hatást ad az ételnek. Ez az étel tökéletes választás, ha egy különleges japán ételt szeretnél kipróbálni.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Főtt rizs
50 g Szárított hal (pl. szárított tőkehal)
1 ek. Szójaszósz
1 tk. Szezámolaj
1 ek. Friss citromlé
1 szál Friss zöldhagyma
1 db Tojás
2 lap Nori alga
1 tk. Szezámmag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Főzzük meg a rizst az előírt módon, majd tartsuk melegen.

    A rizs frissen főzve a legjobb, hogy megőrizzük a textúráját.

    2

    A szárított halat apró darabokra téphetjük, vagy morzsolhatjuk, hogy könnyebben tálalható legyen.

    A szárított hal íze erőteljes, így csak kis mennyiséget használjunk, hogy ne nyomja el a többi hozzávaló ízét.

    3

    A tojást egy serpenyőben készítsük el lágyra, majd tartsuk melegen.

    A tojásnak lágy sárgájúnak kell lennie, hogy gazdag textúrát adjon a sundae ételhez.

    4

    A nori algát vágjuk apró darabokra, és szórjuk rá a kész rizs tetejére.

    A nori alga friss, tengeri ízt ad a dishnek, érdemes frissen használni.

    5

    A pirított szárított halat és a tojást helyezzük a rizs tetejére, majd szórjuk meg szezámmaggal.

    A szezámmag gazdag ízt ad az ételnek, és textúrát biztosít.

    6

    Tálaljuk az ételt frissen, friss zöldhagymával díszítve, és egy kevés citromlével a frissesség érdekében.