Szarvasgombás és pecorino sajtos gnocchi tálalva

Szarvasgombás és pecorino sajtos gnocchi

A szarvasgombás és pecorino sajtos gnocchi egy igazi luxus fogás, amely az olasz konyha kifinomult ízeit ötvözi. A fekete szarvasgomba intenzív aromája és a pecorino sajt sós, fűszeres karaktere tökéletes harmóniát alkot a puha, burgonyás gnocchival. Ez az étel tökéletes választás egy különleges vacsorához vagy egy exkluzív gasztronómiai élményhez, amely garantáltan lenyűgözi az ínyenceket.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 40 perc
780 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Burgonya
150 g Liszt
1 db Tojás
10 g Fekete szarvasgomba
50 g Pecorino sajt
50 g Vaj
100 ml Tejszín
1 gerezd Fokhagyma
1 tk.
1 tk. Frissen őrölt fekete bors
20 ml Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Főzd meg a burgonyát héjában sós vízben kb. 20 perc alatt, amíg teljesen meg nem puhul.

    Fontos, hogy a burgonyát héjában főzd, mert így kevésbé szívja meg magát vízzel, és a gnocchi tésztája nem lesz ragacsos. A burgonya akkor van kész, ha villával könnyen átszúrható.

    2

    Hámozd meg a burgonyát, majd még melegen törd át egy krumplinyomón vagy villával egy tálban.

    A burgonyát minél melegebben törd át, mert így könnyebb lesz, és nem lesznek benne csomók. Ha nincs krumplinyomód, használj villát, de ügyelj, hogy alaposan törd össze a burgonyát.

    3

    Hagyd a tört burgonyát kissé kihűlni, majd add hozzá a tojást, a sót és a lisztet. Gyúrd össze egy lágy, de nem ragacsos tésztává.

    A burgonyának nem szabad teljesen kihűlnie, mert akkor nehezebb lesz vele dolgozni. A lisztet fokozatosan add hozzá, mert lehet, hogy nem lesz szükséged az összesre. A tészta akkor jó, ha lágy, de nem ragacsos.

    4

    Oszd a tésztát több részre, és sodord ki hengerekké. Egy éles késsel vágd kb. 2 cm-es darabokra.

    A tésztát lisztezett felületen sodord ki, hogy ne ragadjon le. A késsel vágott darabokat formázhatod villával is, hogy szebb legyen a gnocchi.

    5

    Forralj fel egy nagy lábos vizet, majd adj hozzá sót. Főzd a gnocchikat kis adagokban, amíg fel nem jönnek a víz felszínére (kb. 2 perc), majd szűrd le őket.

    A gnocchik akkor vannak kész, ha feljönnek a víz felszínére. Ne főzd túl őket, mert akkor szétesnek. A kifőtt gnocchikat azonnal tedd a szószba, hogy ne ragadjanak össze.

    6

    Egy serpenyőben olvaszd meg a vajat, és adj hozzá egy gerezd apróra vágott fokhagymát. Pirítsd meg enyhén, hogy az ízek felszabaduljanak.

    A vajat ne égesd meg, csak olvaszd meg. A fokhagymát ne pirítsd túl, mert megkeseredik.

    7

    Öntsd hozzá a tejszínt és keverd el a reszelt pecorino sajttal, amíg selymes szószt nem kapsz.

    A tejszínt forrald fel, mielőtt hozzáadod a sajtot, mert így könnyebben elolvad. A sajtot fokozatosan add hozzá, és folyamatosan keverd, hogy ne csomósodjon össze. Ha a szósz túl sűrű, adj hozzá egy kevés tejszínt.

    8

    Óvatosan forgasd bele a kifőtt gnocchikat a sajtos-tejszínes szószba, hogy minden darabot bevonjon.

    A gnocchikat óvatosan forgasd bele a szószba, hogy ne törjenek össze.

    9

    Szórd meg frissen reszelt szarvasgombával és őrölt fekete borssal, hogy még intenzívebb legyen az ízélmény.

    A szarvasgombát közvetlenül tálalás előtt reszeld rá, mert így a legintenzívebb az íze.

    10

    Tálald azonnal, egy kevés extra olívaolajjal meglocsolva a tökéletes krémességért.

    A tálalásnál használhatsz friss petrezselymet vagy bazsalikomot is a még ízletesebb végeredményért.