Szedres cupcake tĂĄlalva

Szedres Cupcake

A bogyĂłs gyĂŒmölcsök mindig is kedvelt alapanyagok voltak sĂŒtemĂ©nyekben, Ă©s a szeder kĂŒlönösen nĂ©pszerƱ a kellemes savanykĂĄs-Ă©des Ă­ze miatt. A szedres cupcake egy modern vĂĄltozata a klasszikus bogyĂłs sĂŒtemĂ©nyeknek, amely frissessĂ©get Ă©s könnyedsĂ©get ad a desszertnek. A bogyĂłs gyĂŒmölcsös sĂŒtemĂ©nyeket mĂĄr az Ăłkori rĂłmaiak is ismertĂ©k, Ă©s az Ă©vszĂĄzadok sorĂĄn egyre kifinomultabb vĂĄltozatai szĂŒlettek. Ez a recept tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs egy nyĂĄri dĂ©lutĂĄnra, frissĂ­tƑ gyĂŒmölcsös Ă­zvilĂĄgĂĄval. Ha szeretnĂ©d mĂ©g kĂŒlönlegesebbĂ© tenni, prĂłbĂĄld meg fehĂ©r csokolĂĄdĂ© reszelĂ©kkel dĂ­szĂ­teni!

ElƑkĂ©szĂŒlet 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
3300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 12
⭕ 200 g Liszt
⭕ 150 g Cukor
⭕ 120 g Vaj
⭕ 2 db Tojás
⭕ 100 ml Tej
⭕ 10 g SĂŒtƑpor
⭕ 5 ml Vanília kivonat
⭕ 1 csipet Só
⭕ 150 g Friss szeder
⭕ 200 g KrĂ©m sajt
⭕ 100 g Porcukor
⭕ 50 ml Tejszín

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    MelegĂ­tsd elƑ a sĂŒtƑt 180°C-ra, Ă©s kĂ©szĂ­ts elƑ egy muffin sĂŒtƑformĂĄt papĂ­rkapszlikkal.

    A sĂŒtƑt Ă©rdemes lĂ©gkeverĂ©ses fokozaton elƑmelegĂ­teni, ha van ilyen funkciĂł a sĂŒtƑn, Ă­gy egyenletesebben sĂŒlnek a muffinok.

    2

    Egy tĂĄlban keverd össze a lisztet, sĂŒtƑport Ă©s a sĂłt, hogy az összetevƑk egyenletesen eloszoljanak.

    SzitĂĄld ĂĄt a lisztet a sĂŒtƑporral Ă©s a sĂłval egyĂŒtt, hogy a tĂ©szta könnyebb Ă©s levegƑsebb legyen.

    3

    Egy mĂĄsik tĂĄlban habosĂ­tsd fel a vajat Ă©s a cukrot, amĂ­g vilĂĄgos Ă©s krĂ©mes ĂĄllagĂș nem lesz.

    A vaj legyen szobahƑmĂ©rsĂ©kletƱ, Ă­gy könnyebben tudod habosra keverni a cukorral.

    4

    Add hozzå a tojåsokat egyenként a vajas keverékhez, és jól dolgozd el. Keverd bele a vanília kivonatot is.

    A tojĂĄsokat is Ă©rdemes szobahƑmĂ©rsĂ©kletƱen hasznĂĄlni. Minden tojĂĄs hozzĂĄadĂĄsa utĂĄn alaposan keverd össze a tĂ©sztĂĄt.

    5

    Felvåltva adagold a szåraz hozzåvalókat és a tejet a masszåhoz, folyamatosan keverve, hogy sima tésztåt kapj.

    Ne keverd tĂșl a tĂ©sztĂĄt, csak addig, amĂ­g az összetevƑk Ă©ppen összeĂĄllnak, mert akkor kemĂ©nyek lesznek a muffinok.

    6

    Óvatosan forgasd a szedret a tĂ©sztĂĄba, hogy egyenletesen eloszoljon, de ne törjön össze tĂșlsĂĄgosan.

    A szedret lisztbe forgathatod, mielƑtt a tĂ©sztĂĄba kevered, Ă­gy kevĂ©sbĂ© sĂŒllyed le a muffinok aljĂĄra.

    7

    Töltsd meg a muffin formĂĄkat hĂĄromnegyedig a tĂ©sztĂĄval, majd sĂŒsd Ƒket 18-20 percig, vagy amĂ­g aranybarnĂĄk nem lesznek. HĂșstƱvel ellenƑrizd az ĂĄtsĂŒltsĂ©get.

    Ne töltsd tĂșl a formĂĄkat, mert a muffinok kifuthatnak a sĂŒtƑben.

    8

    AmĂ­g a muffinok sĂŒlnek, kĂ©szĂ­tsd el a krĂ©met: egy tĂĄlban keverd habosra a krĂ©msajtot, porcukrot Ă©s tejszĂ­nt, amĂ­g könnyƱ Ă©s krĂ©mes ĂĄllagot nem kapsz.

    A krĂ©msajt legyen hideg, de ne tĂșl kemĂ©ny, hogy könnyen lehessen vele dolgozni. A tejszĂ­nt is hƱtsd le, mielƑtt felvernĂ©d.

    9

    Hagyd a muffinokat teljesen kihƱlni, majd dĂ­szĂ­tsd Ƒket a krĂ©mmel Ă©s helyezz rĂĄjuk egy friss szedret dĂ­szĂ­tĂ©skĂ©nt.

    A muffinoknak teljesen ki kell hƱlniĂŒk, mielƑtt a krĂ©met rĂĄjuk tennĂ©d, kĂŒlönben a krĂ©m megolvad.