Egy nagy tálban keverd össze az élesztőt, a langyos vizet és a cukrot. Hagyd állni 10 percig, amíg habos lesz.
Ha nem habosodik, az élesztő nem aktív – próbáld újra friss élesztővel és megfelelő hőmérsékletű vízzel (kb. 37°C).
Add hozzá a lisztet, sót és keverd sima tésztává. Takarva hagyd meleg helyen kelni 1 órán át, míg duplájára nő.
Ha hideg van a konyhában, helyezd a tálat langyos (nem forró) sütőbe vagy takard be konyharuhával.
Közben készítsd el a tölteléket: keverd össze a barna cukrot, darált diót, pirított szezámmagot és fahéjat. Ez adja a hotteok belsejének édes, ropogós magját.
A töltelék szárazabb maradjon – ne adj hozzá sem folyadékot, sem zsiradékot, így nem áztatja el a tésztát.
Ha megkelt a tészta, olajos kézzel csípj le belőle darabokat, formálj gombócokat, lapítsd el, és a közepébe helyezz 1 evőkanál tölteléket. Zárd be és formázd vissza golyóvá.
Az olajos kéz segít megelőzni a tészta ragadását – ne használj lisztet!
Egy serpenyőben melegíts kevés olajat közepes lángon. Tedd bele a tésztagolyót, lapítsd el fakanál hátával, és süsd mindkét oldalát 2–3 percig, amíg aranybarna nem lesz.
Lefedve süsd az első oldalt – így a töltelék is jól átmelegszik, és a cukor karamellizálódik.
Tálald melegen – a belső töltelék forró és folyós lesz, várj 1–2 percet a harapás előtt!
Ízlés szerint szórhatsz rá extra pirított szezámmagot tálaláskor.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.