Szezámos tofu zöldségekkel, pirított szezámmal és friss zöldségekkel tálalva.

Szezámos tofu zöldségekkel

A szezámos tofu zöldségekkel egy klasszikus ázsiai ihletésű fogás, amely könnyen elkészíthető és tele van ízekkel. A szezámolaj és a szójaszósz kombinációja remekül harmonizál a tofuban és a zöldségekben. Ez az étel nemcsak laktató, hanem rendkívül egészséges is, hiszen tele van fehérjével és rostokkal. Ideális választás egy könnyed, de tápláló ebédhez vagy vacsorához.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
380 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g kemény tofu
300 g brokkoli
2 db sárgarépa
1 db piros kaliforniai paprika
3 ek. szójaszósz
1 ek. szezámolaj
2 ek. szezámmag
1 tk. gyömbér (reszelt)
2 gerezd fokhagyma
1 ek. kukoricakeményítő
100 ml víz
1 csipet bors
2 ek. olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A tofut csomagold ki, nyomkodd ki belőle a nedvességet, majd vágd kockákra.

    A tofu minél szárazabb, annál jobban megpirul. Használj papírtörlőt vagy tofuprést a nedvesség eltávolításához.

    2

    Egy tálban keverd össze a szójaszószt, a szezámolajat, a reszelt gyömbért és a reszelt fokhagymát. Add hozzá a tofu kockákat, és hagyd pácolódni legalább 15 percig.

    Minél tovább pácolódik a tofu, annál ízletesebb lesz. Akár egy éjszakán át is pácolhatod a hűtőben.

    3

    A brokkolit szedd rózsáira, a sárgarépát és a paprikát vágd vékony szeletekre.

    A zöldségeket vágd egyforma méretűre, hogy egyenletesen süljenek meg.

    4

    Hevíts egy serpenyőt közepes lángon, majd pirítsd meg a pácolt tofut 4-5 percig minden oldalán, amíg aranybarnára pirul. Tedd félre.

    A tofut ne zsúfold a serpenyőbe, mert akkor nem pirul, hanem párolódik. Szükség esetén süsd több adagban.

    5

    Az üres serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a brokkolit, a sárgarépát és a paprikát. Pirítsd őket 5-6 percig, amíg kissé megpuhulnak, de még roppanósak maradnak.

    A zöldségeket ne süsd túl, mert elveszítik a roppanósságukat és a tápanyagaikat.

    6

    Egy kisebb tálban keverd össze a kukoricakeményítőt és a vizet, majd add hozzá a zöldségekhez. Főzd 2-3 percig, hogy sűrűbb szósz alakuljon ki.

    A kukoricakeményítőt mindig hideg vízzel keverd el, hogy ne csomósodjon be.

    7

    Tedd vissza a tofut a serpenyőbe, és szórd meg szezámmaggal. Keverd össze az egészet, hogy az ízek összeérjenek.

    A szezámmagot pirítsd meg száraz serpenyőben, hogy intenzívebb legyen az íze.

    8

    Tálalás előtt szórd meg friss szezámmaggal, és ízlés szerint kínálj mellé rizst vagy tésztát.

    A rizst vagy tésztát is meglocsolhatod egy kevés szezámolajjal, hogy még ízletesebb legyen.