Egy közepes lábasban keverd össze a vizet, a cukrot és a reszelt citromhéjat, majd közepes lángon melegítsd, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik.
A citromhéjat csak a sárga részét reszeld, a fehér rész keserű lehet.
Hagyd a cukorszirupot kihűlni, majd keverd hozzá a frissen facsart citromlevet.
Fontos, hogy a szirup teljesen kihűljön, mielőtt a citromlevet hozzáadod, különben a citromlé íze megváltozhat.
Öntsd a keveréket egy lapos edénybe, majd helyezd a fagyasztóba.
A lapos edény segít, hogy a sorbet egyenletesen fagyjon.
30 percenként egy villával kapargasd át a sorbetet, hogy jégkristályos állagú legyen. Ismételd meg ezt a műveletet 3-4 alkalommal, amíg teljesen meg nem dermed.
Ne hagyd ki a keverést, mert különben egy nagy jégtömb lesz belőle a sorbet helyett.
Tálalás előtt hagyd a sorbetet szobahőmérsékleten 5 percig állni, hogy könnyebben adagolható legyen. Díszítsd friss mentalevéllel és egy vékony citromszelettel.
Ha túl kemény a sorbet, tegyd rövidebb időre a hűtőbe, mielőtt tálalod.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.