Színes gumicukros torta fehér fondant borítással és gumicukor díszítéssel

Színes gumicukros torta

A színes gumicukros torta tökéletes választás minden vidám eseményre, legyen az gyerekzsúr vagy születésnap. A fehér fondant borítás eleganciát kölcsönöz, míg a színes gumicukrok játékos és vidám megjelenést adnak a tortának. Az elkészítése egyszerű, de az eredmény garantáltan mosolyt csal mindenki arcára. Ez a torta ideális desszert, amely nemcsak finom, hanem látványos is.

Előkészület 1 óra 15 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 1 óra 50 perc
5000 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
250 g Liszt
200 g Kristálycukor
150 g Vaj
4 db Tojás
150 ml Tej
1 cs. Sütőpor
1 tk. Vanília kivonat
200 g Porcukor
300 ml Tejszín
300 g Fondant (fehér)
200 g Színes gumicukrok

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Vajazz ki és lisztezz be egy tortaformát.

    A tortaformát alaposan vajazd ki, és szórd meg liszttel, hogy a torta könnyen kijöjjön sütés után. A felesleges lisztet rázd ki.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet és a sütőport.

    A sütőport alaposan keverd el a lisztben, hogy egyenletesen keljen meg a tészta.

    3

    Egy másik tálban habosítsd fel a vajat a kristálycukorral, majd add hozzá egyenként a tojásokat.

    A vajat szobahőmérsékleten használd, hogy könnyen habosítható legyen. A tojásokat egyesével add hozzá, és alaposan keverd el mindegyiket, hogy a tészta ne csapódjon ki.

    4

    Add hozzá a vaníliát és a tejet, majd fokozatosan keverd bele a száraz hozzávalókat, amíg sima tésztát kapsz.

    A száraz és nedves hozzávalókat felváltva add hozzá, kezdve és befejezve a szárazzal. Így elkerülheted a csomósodást.

    5

    Öntsd a tésztát a formába, és süsd 30-35 percig. Hűtsd ki teljesen.

    A sütési idő a sütődtől függően változhat. Végezz tűpróbát, hogy ellenőrizd, átsült-e a tészta. A tortát rácson hagyd kihűlni.

    6

    A krémhez habosítsd fel a tejszínt a porcukorral, amíg kemény habot kapsz.

    A tejszín legyen nagyon hideg, mielőtt felvered, hogy könnyebben keményedjen meg. Használj habverőt a tökéletes eredményért.

    7

    Rétegezd a tortát a krémmel, majd vond be a tetejét és oldalát is egyenletesen.

    A tortalapokat vágd vízszintesen ketté vagy háromfelé, hogy egyenletes rétegeket kapj. A krémet egyenletesen oszlasd el a lapok között.

    8

    Borítsd be a tortát fehér fondanttal, és simítsd el egyenletesen.

    A fondantot gyúrd át alaposan, mielőtt kinyújtanád. Használj porcukrot a nyújtófelületen, hogy ne ragadjon le. A fondantot óvatosan simítsd a tortára, hogy ne legyenek rajta légbuborékok.

    9

    Díszítsd a tortát színes gumicukrokkal, kreatív mintákban a tetején és oldalán elrendezve.

    A gumicukrokat ehető ragasztóval rögzítsd a fondantra. Engedd szabadjára a fantáziádat, és készíts egyedi mintákat!

    10

    Hűtsd a tortát legalább egy órán át, hogy a díszítés megszilárduljon, majd szeleteld és tálald.

    A hűtés segít a krémnek és a fondantnak megszilárdulni, így a torta szeletelése könnyebb és szebb lesz. Ha sietsz, tedd a tortát rövidebb időre a fagyasztóba.