Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Vajazz ki és lisztezz be egy tortaformát.
A tortaformát alaposan vajazd ki, és szórd meg liszttel, hogy a torta könnyen kijöjjön sütés után. A felesleges lisztet rázd ki.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet és a sütőport.
A sütőport alaposan keverd el a lisztben, hogy egyenletesen keljen meg a tészta.
Egy másik tálban habosítsd fel a vajat a kristálycukorral, majd add hozzá egyenként a tojásokat.
A vajat szobahőmérsékleten használd, hogy könnyen habosítható legyen. A tojásokat egyesével add hozzá, és alaposan keverd el mindegyiket, hogy a tészta ne csapódjon ki.
Add hozzá a vaníliát és a tejet, majd fokozatosan keverd bele a száraz hozzávalókat, amíg sima tésztát kapsz.
A száraz és nedves hozzávalókat felváltva add hozzá, kezdve és befejezve a szárazzal. Így elkerülheted a csomósodást.
Öntsd a tésztát a formába, és süsd 30-35 percig. Hűtsd ki teljesen.
A sütési idő a sütődtől függően változhat. Végezz tűpróbát, hogy ellenőrizd, átsült-e a tészta. A tortát rácson hagyd kihűlni.
A krémhez habosítsd fel a tejszínt a porcukorral, amíg kemény habot kapsz.
A tejszín legyen nagyon hideg, mielőtt felvered, hogy könnyebben keményedjen meg. Használj habverőt a tökéletes eredményért.
Rétegezd a tortát a krémmel, majd vond be a tetejét és oldalát is egyenletesen.
A tortalapokat vágd vízszintesen ketté vagy háromfelé, hogy egyenletes rétegeket kapj. A krémet egyenletesen oszlasd el a lapok között.
Borítsd be a tortát fehér fondanttal, és simítsd el egyenletesen.
A fondantot gyúrd át alaposan, mielőtt kinyújtanád. Használj porcukrot a nyújtófelületen, hogy ne ragadjon le. A fondantot óvatosan simítsd a tortára, hogy ne legyenek rajta légbuborékok.
Díszítsd a tortát színes gumicukrokkal, kreatív mintákban a tetején és oldalán elrendezve.
A gumicukrokat ehető ragasztóval rögzítsd a fondantra. Engedd szabadjára a fantáziádat, és készíts egyedi mintákat!
Hűtsd a tortát legalább egy órán át, hogy a díszítés megszilárduljon, majd szeleteld és tálald.
A hűtés segít a krémnek és a fondantnak megszilárdulni, így a torta szeletelése könnyebb és szebb lesz. Ha sietsz, tedd a tortát rövidebb időre a fagyasztóba.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.