A kekszet törd morzsává, majd keverd össze az olvasztott vajjal. Nyomkodd le egy kapcsos tortaforma aljára, és tedd hűtőbe 30 percre.
A kekszmorzsát egyenletesen nyomkodd le, hogy stabil alapot kapj a mousse számára. A hűtés segít a keksz alap megszilárdulásában.
Olvaszd meg a fehércsokoládét gőz fölött, majd hagyd hűlni.
A fehércsokoládé könnyen megég, ezért figyelj rá, hogy alacsony hőfokon olvaszd. Hagyd szobahőmérsékletűre hűlni, mielőtt a többi hozzávalóhoz kevered.
A zselatinlapokat áztasd hideg vízbe 5 percig, majd melegítsd fel alacsony lángon, amíg teljesen feloldódnak.
A zselatint ne forrald, mert elveszíti a zselésítő képességét. Csak addig melegítsd, amíg feloldódik.
Verd fel a tejszínt kemény habbá, majd keverd hozzá a cukrot és a vaníliakivonatot. Lassan add hozzá az olvasztott fehércsokoládét és a feloldott zselatint.
A tejszín legyen nagyon hideg, hogy könnyen felverhető legyen. A fehércsokoládét és a zselatint lassan, óvatosan keverd hozzá, hogy a hab ne törjön össze.
Oszd a mousse keveréket hat egyenlő részre, majd mindegyikhez adj különböző színű ételfestéket (piros, narancs, sárga, zöld, kék, lila).
Használj gél állagú ételfestéket, mert az nem változtatja meg a mousse állagát. A színeket fokozatosan adagold, amíg el nem éred a kívánt árnyalatot.
Rétegezd a színes mousse rétegeket a tortaformában, kezdve a pirossal, majd haladj a lila felé. Minden réteget simíts el óvatosan.
A rétegeket óvatosan simítsd el, hogy egyenletesek legyenek. Ha szeretnéd, a rétegek közé tehetsz rövid időre a hűtőbe, hogy kicsit megszilárduljanak.
Tedd a tortát hűtőbe legalább 6 órára, hogy megdermedjen és a rétegek stabilan megmaradjanak.
A hosszabb hűtési idő biztosítja, hogy a mousse teljesen megdermedjen, és a rétegek szépen elkülönüljenek.
Tálalás előtt díszítsd szivárvány színű cukorgyöngyökkel vagy fehércsokoládé reszelékkel.
A díszítést közvetlenül tálalás előtt végezd el, hogy a cukorgyöngyök ne ázzanak el a mousse-tól.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.