Szivárvány mousse torta szeletekkel tálalva

Szivárvány mousse torta

A szivárvány mousse torta egy igazi vizuális és ízélmény. Az élénk színek és a krémes textúrák tökéletes harmóniája minden ünnepi asztal dísze lehet. A mousse desszertek finom, könnyű ízvilága ötvöződik ebben a tortában a színes rétegek nyújtotta vidámsággal. Ez a torta nemcsak gyerekzsúrokon, hanem különleges alkalmakon is garantáltan nagy sikert arat.

Előkészület 40 perc
Elkészítés 0 perc
Teljes 40 perc
3000 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
400 g Fehércsokoládé
600 ml Tejszín
100 g Cukor
10 db Zselatinlap
1 cs. Ételfesték (piros, narancs, sárga, zöld, kék, lila)
1 tk. Vaníliakivonat
200 g Keksz alap (zabkeksz vagy omlós keksz)
100 g Olvasztott vaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A kekszet törd morzsává, majd keverd össze az olvasztott vajjal. Nyomkodd le egy kapcsos tortaforma aljára, és tedd hűtőbe 30 percre.

    A kekszmorzsát egyenletesen nyomkodd le, hogy stabil alapot kapj a mousse számára. A hűtés segít a keksz alap megszilárdulásában.

    2

    Olvaszd meg a fehércsokoládét gőz fölött, majd hagyd hűlni.

    A fehércsokoládé könnyen megég, ezért figyelj rá, hogy alacsony hőfokon olvaszd. Hagyd szobahőmérsékletűre hűlni, mielőtt a többi hozzávalóhoz kevered.

    3

    A zselatinlapokat áztasd hideg vízbe 5 percig, majd melegítsd fel alacsony lángon, amíg teljesen feloldódnak.

    A zselatint ne forrald, mert elveszíti a zselésítő képességét. Csak addig melegítsd, amíg feloldódik.

    4

    Verd fel a tejszínt kemény habbá, majd keverd hozzá a cukrot és a vaníliakivonatot. Lassan add hozzá az olvasztott fehércsokoládét és a feloldott zselatint.

    A tejszín legyen nagyon hideg, hogy könnyen felverhető legyen. A fehércsokoládét és a zselatint lassan, óvatosan keverd hozzá, hogy a hab ne törjön össze.

    5

    Oszd a mousse keveréket hat egyenlő részre, majd mindegyikhez adj különböző színű ételfestéket (piros, narancs, sárga, zöld, kék, lila).

    Használj gél állagú ételfestéket, mert az nem változtatja meg a mousse állagát. A színeket fokozatosan adagold, amíg el nem éred a kívánt árnyalatot.

    6

    Rétegezd a színes mousse rétegeket a tortaformában, kezdve a pirossal, majd haladj a lila felé. Minden réteget simíts el óvatosan.

    A rétegeket óvatosan simítsd el, hogy egyenletesek legyenek. Ha szeretnéd, a rétegek közé tehetsz rövid időre a hűtőbe, hogy kicsit megszilárduljanak.

    7

    Tedd a tortát hűtőbe legalább 6 órára, hogy megdermedjen és a rétegek stabilan megmaradjanak.

    A hosszabb hűtési idő biztosítja, hogy a mousse teljesen megdermedjen, és a rétegek szépen elkülönüljenek.

    8

    Tálalás előtt díszítsd szivárvány színű cukorgyöngyökkel vagy fehércsokoládé reszelékkel.

    A díszítést közvetlenül tálalás előtt végezd el, hogy a cukorgyöngyök ne ázzanak el a mousse-tól.