Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Vajazz ki és lisztezz be hat kisebb tortaformát, egyenként a színekhez használva.
A tortaformák mérete fontos, hogy a lapok egyformák legyenek. Ha nincs hat formád, sütheted őket egyesével is, de akkor a tésztát tartsd hűtőben a sütésig.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet és a sütőport.
A sütőport érdemes átszitálni a liszttel együtt, hogy egyenletesen eloszoljon és ne maradjanak csomók.
Egy másik tálban habosítsd fel a vajat a cukorral, majd add hozzá egyenként a tojásokat.
A vajnak szobahőmérsékletűnek kell lennie, hogy könnyen habosítható legyen. A tojásokat egyenként add hozzá, és mindegyik után alaposan keverd el, hogy a tészta szép sima legyen.
Add hozzá a vaníliát és a tejet, majd fokozatosan keverd bele a száraz hozzávalókat, amíg sima tésztát kapsz.
A száraz és nedves hozzávalókat felváltva add hozzá a tésztához, kezdve és befejezve a száraz hozzávalókkal. Így elkerülheted a csomósodást.
Oszd el a tésztát hat egyenlő részre, és keverd bele az egyes részekbe a színezékeket (piros, narancs, sárga, zöld, kék, lila).
Használj gél állagú ételszínezéket, mert az nem változtatja meg a tészta állagát annyira, mint a folyékony színezék.
Öntsd a színezett tésztákat a formákba, és süsd őket 12-15 percig. Hűtsd ki teljesen.
A vékony tortalapok hamar megsülnek, ezért figyelj rájuk, hogy ne égjenek meg.
A krémhez habosítsd fel a tejszínt a porcukorral, amíg kemény habot kapsz.
A tejszínt hűtsd le a felverés előtt, hogy könnyebben felverhető legyen.
Rétegezd egymásra a tortalapokat, kezdve a lilával alulról, és mindig kenj egy réteg tejszínhabot közéjük.
A rétegezés során ügyelj arra, hogy a lapok egyenesen álljanak, és a krém egyenletesen legyen eloszlatva.
Vond be a torta tetejét és oldalát is a maradék krémmel, majd simítsd el egyenletesen.
Használj tortalapátot vagy egy hosszú pengéjű kést a krém egyenletes elsimításához. Ha a krém túl lágy, hűtsd le egy kicsit, mielőtt felkened.
Borítsd be a tortát fehér fondanttal, hogy a színek meglepetésként tűnjenek fel a szeletekben.
A fondant felhelyezése előtt kend le a tortát egy vékony réteg krémmel, hogy a fondant jobban rátapadjon.
Díszítsd a torta tetejét szivárványmotívummal vagy ehető cukorgyöngyökkel, hogy fokozd a látványosságát.
A díszítéshez használhatsz különböző színű fondantot, cukorgyöngyöket, vagy akár friss gyümölcsöket is.
Hűtsd a tortát legalább egy órán át, hogy az ízek összeérjenek, majd szeleteld és tálald.
A hűtés segít, hogy a torta stabilabb legyen, és könnyebben szeletelhető.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.