Szőlőkrémes macaron

Szőlőkrémes macaron

A szőlőkrémes macaron a francia macaron tésztát ötvözi a szőlő gazdag, friss ízével. A szőlő íze édes és savanykás, amit a fehér csokoládé selymes édessége és a krémes töltelék tökéletesen kiegészít. Ez a macaron tökéletes választás tavaszi vagy nyári alkalmakra.

Előkészület 40 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 55 perc
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
150 g Mandulaliszt
150 g Porcukor
100 g Tojásfehérje
50 g Kristálycukor
100 g Szőlő
100 ml Tejszín
100 g Fehér csokoládé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd el a szőlőkrémes tölteléket: a szőlőt pürésítsd, majd tedd félre.

    A szőlőt turmixgéppel vagy botmixerrel pürésítheted. Ha túl sok a leve, szűrd le egy kicsit.

    2

    A mandulalisztet és a porcukrot szitáld át egy tálba, hogy ne maradjanak csomók.

    A szitálás elengedhetetlen a sima macaron felülethez. Ha nagyobb darabok maradnak a szitában, dobd ki őket.

    3

    Verj kemény habot a tojásfehérjéből, majd fokozatosan add hozzá a kristálycukrot. A habnak szilárdnak kell lennie, és a csúcsoknak meg kell maradniuk.

    A tojásfehérjét szobahőmérsékleten verd fel, így könnyebben lesz kemény hab. Egy csipet só is segíthet a habverésben.

    4

    Óvatosan keverd bele a mandulalisztet és a porcukrot a tojásfehérjébe. Az elegyet ne keverd túl, hogy megőrizze a habosságát.

    A keverésnél alulról felfelé haladj, hogy a habot ne törd össze. Csak addig keverd, amíg a száraz és nedves hozzávalók össze nem állnak.

    5

    Habzsákba töltsd a tésztát, majd formázz kis korongokat egy sütőpapírral bélelt tepsire.

    Használj egyforma méretű nyomócsövet, hogy a macaronok egyenletesek legyenek. A tepsit ütögesd párszor az asztalhoz, hogy a légbuborékok távozzanak.

    6

    Hagyd a tésztát pihenni 30 percig, hogy megszilárduljon a teteje, mielőtt a sütőbe teszed.

    A pihentetés ideje függ a páratartalomtól. Akkor jó, ha a teteje nem ragad az ujjadhoz.

    7

    Közben előmelegítjük a sütőt 150°C-ra. Süsd a macaront 12-15 percig, majd hagyd teljesen kihűlni.

    Fontos a pontos hőmérséklet, mert a túl magas hőmérséklet megrepesztheti a macaronokat. Ha légkeveréses a sütőd, csökkentsd a hőmérsékletet 10-20 fokkal.

    8

    A fehér csokoládét olvaszd fel, majd keverd bele a tejszínt, hogy sima és krémes állagot kapj.

    A csokoládét vízgőz felett vagy mikróban olvaszd fel, ügyelve, hogy ne égjen meg. A tejszín legyen szobahőmérsékletű.

    9

    Miután a szőlőt pürésítetted, keverd össze őket a csokoládés krémmel, hogy egy lágy, de szilárd tölteléket kapj.

    Ha a szőlőpüré túl híg, adj hozzá egy kevés zselatint vagy keményítőt, hogy sűrűbb legyen.

    10

    Miután a töltelék egyenletes, tedd a hűtőbe 10-15 percre, hogy kissé megszilárduljon.

    A hűtés segít, hogy a töltelék könnyebben kezelhető legyen a macaronok megtöltésekor.

    11

    Amikor a macaronok kihűltek, a krémes szőlőkrémes tölteléket kanalazd az egyik felükre, majd helyezd rá a másik felét.

    A tölteléket ne vidd a macaron széléig, hogy ne folyjon ki összeragasztáskor.

    12

    Hagyd a kész macaronokat hűtőben pihenni legalább 1-2 órán át, hogy az ízek összeérjenek.

    A pihentetés segít, hogy a macaronok héja megpuhuljon, és a töltelék ízei jobban összeérjenek.