KĂ©szĂtsd el a szĆlĆkrĂ©mes töltelĂ©ket: a szĆlĆt pĂŒrĂ©sĂtsd, majd tedd fĂ©lre.
A szĆlĆt turmixgĂ©ppel vagy botmixerrel pĂŒrĂ©sĂtheted. Ha tĂșl sok a leve, szƱrd le egy kicsit.
A mandulalisztet és a porcukrot szitåld åt egy tålba, hogy ne maradjanak csomók.
A szitĂĄlĂĄs elengedhetetlen a sima macaron felĂŒlethez. Ha nagyobb darabok maradnak a szitĂĄban, dobd ki Ćket.
Verj kemĂ©ny habot a tojĂĄsfehĂ©rjĂ©bĆl, majd fokozatosan add hozzĂĄ a kristĂĄlycukrot. A habnak szilĂĄrdnak kell lennie, Ă©s a csĂșcsoknak meg kell maradniuk.
A tojĂĄsfehĂ©rjĂ©t szobahĆmĂ©rsĂ©kleten verd fel, Ăgy könnyebben lesz kemĂ©ny hab. Egy csipet sĂł is segĂthet a habverĂ©sben.
Ăvatosan keverd bele a mandulalisztet Ă©s a porcukrot a tojĂĄsfehĂ©rjĂ©be. Az elegyet ne keverd tĂșl, hogy megĆrizze a habossĂĄgĂĄt.
A keverĂ©snĂ©l alulrĂłl felfelĂ© haladj, hogy a habot ne törd össze. Csak addig keverd, amĂg a szĂĄraz Ă©s nedves hozzĂĄvalĂłk össze nem ĂĄllnak.
HabzsĂĄkba töltsd a tĂ©sztĂĄt, majd formĂĄzz kis korongokat egy sĂŒtĆpapĂrral bĂ©lelt tepsire.
HasznĂĄlj egyforma mĂ©retƱ nyomĂłcsövet, hogy a macaronok egyenletesek legyenek. A tepsit ĂŒtögesd pĂĄrszor az asztalhoz, hogy a lĂ©gbuborĂ©kok tĂĄvozzanak.
Hagyd a tĂ©sztĂĄt pihenni 30 percig, hogy megszilĂĄrduljon a teteje, mielĆtt a sĂŒtĆbe teszed.
A pihentetĂ©s ideje fĂŒgg a pĂĄratartalomtĂłl. Akkor jĂł, ha a teteje nem ragad az ujjadhoz.
Közben elĆmelegĂtjĂŒk a sĂŒtĆt 150°C-ra. SĂŒsd a macaront 12-15 percig, majd hagyd teljesen kihƱlni.
Fontos a pontos hĆmĂ©rsĂ©klet, mert a tĂșl magas hĆmĂ©rsĂ©klet megrepesztheti a macaronokat. Ha lĂ©gkeverĂ©ses a sĂŒtĆd, csökkentsd a hĆmĂ©rsĂ©kletet 10-20 fokkal.
A fehĂ©r csokolĂĄdĂ©t olvaszd fel, majd keverd bele a tejszĂnt, hogy sima Ă©s krĂ©mes ĂĄllagot kapj.
A csokolĂĄdĂ©t vĂzgĆz felett vagy mikrĂłban olvaszd fel, ĂŒgyelve, hogy ne Ă©gjen meg. A tejszĂn legyen szobahĆmĂ©rsĂ©kletƱ.
MiutĂĄn a szĆlĆt pĂŒrĂ©sĂtetted, keverd össze Ćket a csokolĂĄdĂ©s krĂ©mmel, hogy egy lĂĄgy, de szilĂĄrd töltelĂ©ket kapj.
Ha a szĆlĆpĂŒrĂ© tĂșl hĂg, adj hozzĂĄ egy kevĂ©s zselatint vagy kemĂ©nyĂtĆt, hogy sƱrƱbb legyen.
MiutĂĄn a töltelĂ©k egyenletes, tedd a hƱtĆbe 10-15 percre, hogy kissĂ© megszilĂĄrduljon.
A hƱtĂ©s segĂt, hogy a töltelĂ©k könnyebben kezelhetĆ legyen a macaronok megtöltĂ©sekor.
Amikor a macaronok kihƱltek, a krĂ©mes szĆlĆkrĂ©mes töltelĂ©ket kanalazd az egyik felĂŒkre, majd helyezd rĂĄ a mĂĄsik felĂ©t.
A tölteléket ne vidd a macaron széléig, hogy ne folyjon ki összeragasztåskor.
Hagyd a kĂ©sz macaronokat hƱtĆben pihenni legalĂĄbb 1-2 ĂłrĂĄn ĂĄt, hogy az Ăzek összeĂ©rjenek.
A pihentetĂ©s segĂt, hogy a macaronok hĂ©ja megpuhuljon, Ă©s a töltelĂ©k Ăzei jobban összeĂ©rjenek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.