SzƑlƑkrĂ©mes macaron

SzƑlƑkrĂ©mes macaron

A szƑlƑkrĂ©mes macaron a francia macaron tĂ©sztĂĄt ötvözi a szƑlƑ gazdag, friss Ă­zĂ©vel. A szƑlƑ Ă­ze Ă©des Ă©s savanykĂĄs, amit a fehĂ©r csokolĂĄdĂ© selymes Ă©dessĂ©ge Ă©s a krĂ©mes töltelĂ©k tökĂ©letesen kiegĂ©szĂ­t. Ez a macaron tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs tavaszi vagy nyĂĄri alkalmakra.

ElƑkĂ©szĂŒlet 40 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 55 perc
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 12
⭕ 150 g Mandulaliszt
⭕ 150 g Porcukor
⭕ 100 g TojĂĄsfehĂ©rje
⭕ 50 g Kristálycukor
⭕ 100 g SzƑlƑ
⭕ 100 ml Tejszín
⭕ 100 g FehĂ©r csokolĂĄdĂ©

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    KĂ©szĂ­tsd el a szƑlƑkrĂ©mes töltelĂ©ket: a szƑlƑt pĂŒrĂ©sĂ­tsd, majd tedd fĂ©lre.

    A szƑlƑt turmixgĂ©ppel vagy botmixerrel pĂŒrĂ©sĂ­theted. Ha tĂșl sok a leve, szƱrd le egy kicsit.

    2

    A mandulalisztet és a porcukrot szitåld åt egy tålba, hogy ne maradjanak csomók.

    A szitĂĄlĂĄs elengedhetetlen a sima macaron felĂŒlethez. Ha nagyobb darabok maradnak a szitĂĄban, dobd ki Ƒket.

    3

    Verj kemĂ©ny habot a tojĂĄsfehĂ©rjĂ©bƑl, majd fokozatosan add hozzĂĄ a kristĂĄlycukrot. A habnak szilĂĄrdnak kell lennie, Ă©s a csĂșcsoknak meg kell maradniuk.

    A tojĂĄsfehĂ©rjĂ©t szobahƑmĂ©rsĂ©kleten verd fel, Ă­gy könnyebben lesz kemĂ©ny hab. Egy csipet sĂł is segĂ­thet a habverĂ©sben.

    4

    Óvatosan keverd bele a mandulalisztet Ă©s a porcukrot a tojĂĄsfehĂ©rjĂ©be. Az elegyet ne keverd tĂșl, hogy megƑrizze a habossĂĄgĂĄt.

    A keverésnél alulról felfelé haladj, hogy a habot ne törd össze. Csak addig keverd, amíg a szåraz és nedves hozzåvalók össze nem ållnak.

    5

    HabzsĂĄkba töltsd a tĂ©sztĂĄt, majd formĂĄzz kis korongokat egy sĂŒtƑpapĂ­rral bĂ©lelt tepsire.

    HasznĂĄlj egyforma mĂ©retƱ nyomĂłcsövet, hogy a macaronok egyenletesek legyenek. A tepsit ĂŒtögesd pĂĄrszor az asztalhoz, hogy a lĂ©gbuborĂ©kok tĂĄvozzanak.

    6

    Hagyd a tĂ©sztĂĄt pihenni 30 percig, hogy megszilĂĄrduljon a teteje, mielƑtt a sĂŒtƑbe teszed.

    A pihentetĂ©s ideje fĂŒgg a pĂĄratartalomtĂłl. Akkor jĂł, ha a teteje nem ragad az ujjadhoz.

    7

    Közben elƑmelegĂ­tjĂŒk a sĂŒtƑt 150°C-ra. SĂŒsd a macaront 12-15 percig, majd hagyd teljesen kihƱlni.

    Fontos a pontos hƑmĂ©rsĂ©klet, mert a tĂșl magas hƑmĂ©rsĂ©klet megrepesztheti a macaronokat. Ha lĂ©gkeverĂ©ses a sĂŒtƑd, csökkentsd a hƑmĂ©rsĂ©kletet 10-20 fokkal.

    8

    A fehér csokolådét olvaszd fel, majd keverd bele a tejszínt, hogy sima és krémes ållagot kapj.

    A csokolĂĄdĂ©t vĂ­zgƑz felett vagy mikrĂłban olvaszd fel, ĂŒgyelve, hogy ne Ă©gjen meg. A tejszĂ­n legyen szobahƑmĂ©rsĂ©kletƱ.

    9

    MiutĂĄn a szƑlƑt pĂŒrĂ©sĂ­tetted, keverd össze Ƒket a csokolĂĄdĂ©s krĂ©mmel, hogy egy lĂĄgy, de szilĂĄrd töltelĂ©ket kapj.

    Ha a szƑlƑpĂŒrĂ© tĂșl hĂ­g, adj hozzĂĄ egy kevĂ©s zselatint vagy kemĂ©nyĂ­tƑt, hogy sƱrƱbb legyen.

    10

    MiutĂĄn a töltelĂ©k egyenletes, tedd a hƱtƑbe 10-15 percre, hogy kissĂ© megszilĂĄrduljon.

    A hƱtĂ©s segĂ­t, hogy a töltelĂ©k könnyebben kezelhetƑ legyen a macaronok megtöltĂ©sekor.

    11

    Amikor a macaronok kihƱltek, a krĂ©mes szƑlƑkrĂ©mes töltelĂ©ket kanalazd az egyik felĂŒkre, majd helyezd rĂĄ a mĂĄsik felĂ©t.

    A tölteléket ne vidd a macaron széléig, hogy ne folyjon ki összeragasztåskor.

    12

    Hagyd a kĂ©sz macaronokat hƱtƑben pihenni legalĂĄbb 1-2 ĂłrĂĄn ĂĄt, hogy az Ă­zek összeĂ©rjenek.

    A pihentetés segít, hogy a macaronok héja megpuhuljon, és a töltelék ízei jobban összeérjenek.