Készítsd el a szőlőkrémes tölteléket: a szőlőt pürésítsd, majd tedd félre.
A szőlőt turmixgéppel vagy botmixerrel pürésítheted. Ha túl sok a leve, szűrd le egy kicsit.
A mandulalisztet és a porcukrot szitáld át egy tálba, hogy ne maradjanak csomók.
A szitálás elengedhetetlen a sima macaron felülethez. Ha nagyobb darabok maradnak a szitában, dobd ki őket.
Verj kemény habot a tojásfehérjéből, majd fokozatosan add hozzá a kristálycukrot. A habnak szilárdnak kell lennie, és a csúcsoknak meg kell maradniuk.
A tojásfehérjét szobahőmérsékleten verd fel, így könnyebben lesz kemény hab. Egy csipet só is segíthet a habverésben.
Óvatosan keverd bele a mandulalisztet és a porcukrot a tojásfehérjébe. Az elegyet ne keverd túl, hogy megőrizze a habosságát.
A keverésnél alulról felfelé haladj, hogy a habot ne törd össze. Csak addig keverd, amíg a száraz és nedves hozzávalók össze nem állnak.
Habzsákba töltsd a tésztát, majd formázz kis korongokat egy sütőpapírral bélelt tepsire.
Használj egyforma méretű nyomócsövet, hogy a macaronok egyenletesek legyenek. A tepsit ütögesd párszor az asztalhoz, hogy a légbuborékok távozzanak.
Hagyd a tésztát pihenni 30 percig, hogy megszilárduljon a teteje, mielőtt a sütőbe teszed.
A pihentetés ideje függ a páratartalomtól. Akkor jó, ha a teteje nem ragad az ujjadhoz.
Közben előmelegítjük a sütőt 150°C-ra. Süsd a macaront 12-15 percig, majd hagyd teljesen kihűlni.
Fontos a pontos hőmérséklet, mert a túl magas hőmérséklet megrepesztheti a macaronokat. Ha légkeveréses a sütőd, csökkentsd a hőmérsékletet 10-20 fokkal.
A fehér csokoládét olvaszd fel, majd keverd bele a tejszínt, hogy sima és krémes állagot kapj.
A csokoládét vízgőz felett vagy mikróban olvaszd fel, ügyelve, hogy ne égjen meg. A tejszín legyen szobahőmérsékletű.
Miután a szőlőt pürésítetted, keverd össze őket a csokoládés krémmel, hogy egy lágy, de szilárd tölteléket kapj.
Ha a szőlőpüré túl híg, adj hozzá egy kevés zselatint vagy keményítőt, hogy sűrűbb legyen.
Miután a töltelék egyenletes, tedd a hűtőbe 10-15 percre, hogy kissé megszilárduljon.
A hűtés segít, hogy a töltelék könnyebben kezelhető legyen a macaronok megtöltésekor.
Amikor a macaronok kihűltek, a krémes szőlőkrémes tölteléket kanalazd az egyik felükre, majd helyezd rá a másik felét.
A tölteléket ne vidd a macaron széléig, hogy ne folyjon ki összeragasztáskor.
Hagyd a kész macaronokat hűtőben pihenni legalább 1-2 órán át, hogy az ízek összeérjenek.
A pihentetés segít, hogy a macaronok héja megpuhuljon, és a töltelék ízei jobban összeérjenek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.