SzƑlƑkrĂ©mes scone

SzƑlƑkrĂ©mes scone

A scone egy hagyomĂĄnyos brit sĂŒtemĂ©ny, amely az angliai CornwallbĂłl szĂĄrmazik. A szƑlƑkrĂ©mes vĂĄltozata friss, Ă©des Ă­zeket hoz a scone vilĂĄgĂĄba, miközben a szƑlƑ krĂ©mes, lĂ©dĂșs textĂșrĂĄja hozzĂĄad a sĂŒtemĂ©ny kellemes, gazdag Ă­zĂ©hez. Ez az Ă©tel gyorsan elkĂ©szĂ­thetƑ, Ă©s ideĂĄlis vĂĄlasztĂĄs reggelire vagy uzsonnĂĄra. A szƑlƑ termĂ©szetes Ă©dessĂ©ge Ă©s a scone tĂ©sztĂĄjĂĄnak finom textĂșrĂĄja tökĂ©letes kombinĂĄciĂł.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
180 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 8
⭕ 250 g Liszt
⭕ 10 g SĂŒtƑpor
⭕ 50 g Cukor
⭕ 1 csipet Só
⭕ 100 g Hideg vaj
⭕ 1 db Tojás
⭕ 100 ml Tej
⭕ 100 g SzƑlƑ
⭕ 50 g KrĂ©m

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    KĂ©szĂ­tsd elƑ a hozzĂĄvalĂłkat. A szƑlƑt mosd meg Ă©s szedd le a szƑlƑszemeket. Ha szĂŒksĂ©ges, vĂĄgd fel kisebb darabokra.

    A szƑlƑ magjĂĄt tĂĄvolĂ­tsd el, ha zavarĂł. Kisebb szƑlƑszemeket nem szĂŒksĂ©ges felvĂĄgni.

    2

    Egy nagy tĂĄlban szitĂĄld össze a lisztet, sĂŒtƑport, cukrot, Ă©s a csipet sĂłt.

    A szitĂĄlĂĄs segĂ­t levegƑsebbĂ© tenni a lisztet Ă©s egyenletesen eloszlatni a sĂŒtƑport, ami könnyebb Ă©s lĂĄgyabb scone-okat eredmĂ©nyez.

    3

    A hideg vajat kockĂĄzd fel, majd a lisztes keverĂ©khez add, Ă©s morzsold el ujjaiddal, amĂ­g a keverĂ©k homokos textĂșrĂĄjĂș lesz.

    A vaj legyen jĂ©ghideg, mert a meleg vajjal nehezebb dolgozni, Ă©s a scone nem lesz olyan omlĂłs. Ha a vaj nagyon melegszik, tedd be a tĂĄlat rövid idƑre a hƱtƑbe.

    4

    Add hozzĂĄ a szƑlƑt Ă©s a krĂ©met a tĂ©sztĂĄhoz, Ă©s keverd el alaposan.

    Ne keverd tĂșl a tĂ©sztĂĄt, mert a tĂșlkeverĂ©s kemĂ©ny scone-okat eredmĂ©nyezhet. Csak addig keverd, amĂ­g az összetevƑk összeĂĄllnak.

    5

    Egy kĂŒlön tĂĄlban verj fel egy tojĂĄst, majd öntsd hozzĂĄ a tejet. A tojĂĄsos keverĂ©ket fokozatosan add a szĂĄraz hozzĂĄvalĂłkhoz, Ă©s keverd össze, amĂ­g tĂ©sztĂĄt kapsz.

    A tojĂĄs Ă©s a tej is legyen hideg, hogy a tĂ©szta ne melegedjen tĂșl. A folyadĂ©kot fokozatosan adagold, hogy elkerĂŒld a tĂ©szta tĂșlnedvesedĂ©sĂ©t.

    6

    FormĂĄzz a tĂ©sztĂĄbĂłl egy korongot, Ă©s helyezd egy sĂŒtƑpapĂ­rral bĂ©lelt tepsire. A tetejĂ©t egy kicsit simĂ­tsd le, Ă©s egy Ă©les kĂ©ssel vĂĄgj bele kereszt alakĂș bemetszĂ©seket.

    A bemetszĂ©sek segĂ­tik a scone egyenletes sĂŒlĂ©sĂ©t, Ă©s szebb megjelenĂ©st kölcsönöznek neki. A kĂ©st lisztezd be, hogy ne ragadjon a tĂ©sztĂĄhoz.

    7

    180 fokra elƑmelegĂ­tett sĂŒtƑben sĂŒsd 15-20 percig, amĂ­g a scone-k szĂ©pen meg nem barnulnak.

    A sĂŒtĂ©si idƑ sĂŒtƑfĂŒggƑ, figyelj rĂĄ, nehogy megĂ©gjen! A scone akkor van kĂ©sz, ha aranybarna szĂ­nƱ Ă©s a belseje megsĂŒlt. TƱprĂłbĂĄval ellenƑrizheted.

    8

    Hagyd a scone-okat hƱlni, majd tĂĄlald Ƒket a kĂ­vĂĄnt formĂĄban.

    A scone-ok frissen a legfinomabbak, de lĂ©gmentesen zĂĄrĂłdĂł dobozban tĂĄrolva 1-2 napig is elĂĄllnak. TĂĄlalĂĄs elƑtt melegĂ­tsd meg, ha szeretnĂ©d.