KĂ©szĂtsd elĆ a hozzĂĄvalĂłkat. A szĆlĆt mosd meg Ă©s szedd le a szĆlĆszemeket. Ha szĂŒksĂ©ges, vĂĄgd fel kisebb darabokra.
A szĆlĆ magjĂĄt tĂĄvolĂtsd el, ha zavarĂł. Kisebb szĆlĆszemeket nem szĂŒksĂ©ges felvĂĄgni.
Egy nagy tĂĄlban szitĂĄld össze a lisztet, sĂŒtĆport, cukrot, Ă©s a csipet sĂłt.
A szitĂĄlĂĄs segĂt levegĆsebbĂ© tenni a lisztet Ă©s egyenletesen eloszlatni a sĂŒtĆport, ami könnyebb Ă©s lĂĄgyabb scone-okat eredmĂ©nyez.
A hideg vajat kockĂĄzd fel, majd a lisztes keverĂ©khez add, Ă©s morzsold el ujjaiddal, amĂg a keverĂ©k homokos textĂșrĂĄjĂș lesz.
A vaj legyen jĂ©ghideg, mert a meleg vajjal nehezebb dolgozni, Ă©s a scone nem lesz olyan omlĂłs. Ha a vaj nagyon melegszik, tedd be a tĂĄlat rövid idĆre a hƱtĆbe.
Add hozzĂĄ a szĆlĆt Ă©s a krĂ©met a tĂ©sztĂĄhoz, Ă©s keverd el alaposan.
Ne keverd tĂșl a tĂ©sztĂĄt, mert a tĂșlkeverĂ©s kemĂ©ny scone-okat eredmĂ©nyezhet. Csak addig keverd, amĂg az összetevĆk összeĂĄllnak.
Egy kĂŒlön tĂĄlban verj fel egy tojĂĄst, majd öntsd hozzĂĄ a tejet. A tojĂĄsos keverĂ©ket fokozatosan add a szĂĄraz hozzĂĄvalĂłkhoz, Ă©s keverd össze, amĂg tĂ©sztĂĄt kapsz.
A tojĂĄs Ă©s a tej is legyen hideg, hogy a tĂ©szta ne melegedjen tĂșl. A folyadĂ©kot fokozatosan adagold, hogy elkerĂŒld a tĂ©szta tĂșlnedvesedĂ©sĂ©t.
FormĂĄzz a tĂ©sztĂĄbĂłl egy korongot, Ă©s helyezd egy sĂŒtĆpapĂrral bĂ©lelt tepsire. A tetejĂ©t egy kicsit simĂtsd le, Ă©s egy Ă©les kĂ©ssel vĂĄgj bele kereszt alakĂș bemetszĂ©seket.
A bemetszĂ©sek segĂtik a scone egyenletes sĂŒlĂ©sĂ©t, Ă©s szebb megjelenĂ©st kölcsönöznek neki. A kĂ©st lisztezd be, hogy ne ragadjon a tĂ©sztĂĄhoz.
180 fokra elĆmelegĂtett sĂŒtĆben sĂŒsd 15-20 percig, amĂg a scone-k szĂ©pen meg nem barnulnak.
A sĂŒtĂ©si idĆ sĂŒtĆfĂŒggĆ, figyelj rĂĄ, nehogy megĂ©gjen! A scone akkor van kĂ©sz, ha aranybarna szĂnƱ Ă©s a belseje megsĂŒlt. TƱprĂłbĂĄval ellenĆrizheted.
Hagyd a scone-okat hƱlni, majd tĂĄlald Ćket a kĂvĂĄnt formĂĄban.
A scone-ok frissen a legfinomabbak, de lĂ©gmentesen zĂĄrĂłdĂł dobozban tĂĄrolva 1-2 napig is elĂĄllnak. TĂĄlalĂĄs elĆtt melegĂtsd meg, ha szeretnĂ©d.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.