T-bone steak aranybarnára sütve

T-bone steak

A T-bone steak a steakrajongók egyik kedvenc választása, hiszen kétféle húsrészt - a bélszínt és a hátszínt - is tartalmaz egy csonton belül. Ez a húsféle különösen az amerikai konyha ikonikus fogása, amely grillezve vagy serpenyőben sütve is mennyei. Próbáld ki ezt az egyszerű, mégis különleges receptet, és élvezd a steak ínycsiklandó ízét!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
2 db T-bone steak
2 tk. Durva só
1 tk. Frissen őrölt bors
2 ek. Olívaolaj
2 db Fokhagymagerezd
2 ág Rozmaring
50 g Vaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A steaket vedd ki a hűtőből legalább 30 perccel a sütés előtt, hogy szobahőmérsékletű legyen. Töröld szárazra papírtörlővel.

    A szobahőmérsékletű steak egyenletesebben sül át. A szárazra törlés segít a tökéletes kéreg kialakításában.

    2

    Sózd és borsozd a steaket mindkét oldalán. Masszírozd be az olívaolajjal, hogy az ízek jobban áthatoljanak.

    Használj durva szemű sót és frissen őrölt borsot a legjobb ízhatásért. Az olívaolaj segít a fűszerek tapadásában és a kéreg kialakulásában.

    3

    Egy vastag aljú serpenyőt forrósíts fel nagy lángon. Amikor már nagyon forró, helyezd bele a steaket.

    A serpenyőnek nagyon forrónak kell lennie, hogy a steak azonnal kérget kapjon, és a húsnedvek benn maradjanak.

    4

    Süsd a steaket mindkét oldalán 2-3 percig, hogy szép kérget kapjon. Ezután adj hozzá a serpenyőbe a vajat, a zúzott fokhagymagerezdeket és a rozmaringot.

    A sütési idő függ a steak vastagságától és a kívánt átsütöttségtől. A vaj, a fokhagyma és a rozmaring gazdag ízt ad a steaknek.

    5

    Locsold a steak tetejét az olvadt vajjal egy kanál segítségével, hogy még ízesebb legyen. Ezt folytasd 1-2 percig.

    A locsolgatás segít a steak egyenletes ízesítésében és nedvesen tartásában.

    6

    Vedd ki a steaket a serpenyőből, és hagyd pihenni 5-10 percig. Ez idő alatt a húsnedvek egyenletesen eloszlanak, így a steak szaftos marad.

    A pihentetés elengedhetetlen a szaftos steak eléréséhez. Takard le a steaket alufóliával, hogy melegen tartsd.

    7

    Tálald a steaket forrón, sült krumplival, párolt zöldségekkel vagy egy egyszerű salátával.

    A steaket vágd a rostokra merőlegesen, hogy könnyebb legyen rágni.