Tacos de Birria tálalva

Tacos de Birria

A Tacos de Birria az egyik legnépszerűbb mexikói utcai étel, amelyet eredetileg Jalisco államból származtatnak. A birria hagyományosan kecskehúsból készült, de ma már gyakran marhahússal helyettesítik. A hús lassú főzése és a gazdag fűszerezés teszi különlegessé ezt az ételt. A főzőléből készült mártásba mártva a taco egyedi, füstös és fűszeres ízvilágot kap. Ez az étel tökéletes választás családi összejövetelekhez vagy egy kiadós mexikói vacsorához.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 4 óra
Teljes 4 óra 30 perc
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 5
1 kg Marhahús (lábszár vagy lapocka)
4 db Szárított guajillo paprika
2 db Szárított ancho paprika
2 db Szárított pasilla paprika
2 db Paradicsom
1 db Hagyma
4 gerezd Fokhagyma
2 ek. Ecet
1 tk. Oregánó
1 tk. Kakukkfű
1 tk. Kömény
1 tk. Feketebors
2 tk.
10 db Kukoricalisztből készült tortillák
1 cs. Friss koriander
2 db Lime
100 g Reszelt sajt (opcionális)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Áztasd be a szárított paprikákat forró vízbe 10-15 percre, hogy megpuhuljanak.

    A paprikák áztatóvizét ne öntsd ki, később felhasználhatod a főzéshez, hogy még intenzívebb legyen az ízük.

    2

    A puhított paprikákat, a paradicsomot, a hagymát, a fokhagymát és az ecetet turmixold simára. Adj hozzá oregánót, kakukkfüvet, köményt, borsot és sót.

    A turmixolás előtt távolítsd el a paprika magjait, ha kevésbé csípős ízt szeretnél.

    3

    Dörzsöld be a marhahúst a fűszeres pácba, majd hagyd pihenni legalább 2 órán át (ideális esetben egy éjszakán keresztül).

    Minél tovább pácolod a húst, annál ízletesebb és omlósabb lesz. A legjobb eredmény érdekében hagyd egy éjszakán át a hűtőben.

    4

    Egy nagy fazékban süsd a húst magas hőfokon 5 percig minden oldalán, hogy kérget kapjon.

    A kérgesítés segít megőrizni a hús szaftosságát a főzés során. Ne zsúfold túl a fazekat, mert akkor a hús párolódni fog, nem pedig pirulni.

    5

    Önts rá annyi vizet, hogy ellepje a húst, majd alacsony lángon főzd 3-4 órán át, amíg omlós nem lesz.

    Főzés közben időnként ellenőrizd a vízszintet, és pótold, ha szükséges. A hús akkor jó, ha villával könnyen szálaira húzható.

    6

    Vedd ki a húst a léből, majd tépkedd szálaira két villa segítségével.

    A húst egy kicsit hagyd hűlni, mielőtt széttéped, így könnyebb lesz vele dolgozni.

    7

    Melegítsd fel a tortillákat egy serpenyőben, majd töltsd meg a szálas marhahússal és szórd meg friss korianderrel, hagymával és reszelt sajttal (ha használsz).

    A tortillákat melegítheted mikrohullámú sütőben is, de a serpenyőben való melegítés adja a legjobb eredményt. Ügyelj arra, hogy ne égesd meg őket.

    8

    Mártogasd a tacót a marhahús főzőlevébe tálaláskor, és facsarj rá friss lime levet.

    A főzőlébe mártogatás extra ízt és szaftosságot ad a tacónak. Ha nem szereted a mártogatást, a főzőlevet kanalazd a tacóba.