Mosd meg és töröld szárazra a tintahal karikákat.
A tintahalat alaposan mosd meg, és papírtörlővel itasd le a felesleges nedvességet, hogy a tészta jobban rátapadjon.
Egy tálban keverd össze a lisztet, kukoricakeményítőt, sót, borsot, füstölt paprikát és őrölt köményt.
A kukoricakeményítő segít abban, hogy a tészta ropogósabb legyen. Kísérletezhetsz más fűszerekkel is, például chilivel vagy fokhagymaporral.
Adj hozzá szódavizet és keverd csomómentesre, hogy sűrű palacsintatészta állagú masszát kapj.
A szódavíz könnyeddé teszi a tésztát. Ha nincs szódavized, használhatsz hideg vizet is.
Forrósítsd fel az olajat egy mély serpenyőben 180°C-ra.
Az olaj hőmérsékletének pontosnak kell lennie, különben a tintahal nem lesz ropogós, hanem megszívja magát olajjal. Használj konyhai hőmérőt a pontos méréshez.
Mártsd a tintahal karikákat a tésztába, majd óvatosan engedd az olajba, és süsd aranybarnára 2-3 perc alatt.
Ne tegyél túl sok tintahalat egyszerre a serpenyőbe, mert az lehűti az olajat. A tintahal gyorsan sül, ezért figyelj oda, hogy ne égesd meg.
Szedd ki a sült tintahalat papírtörlőre, hogy a felesleges olaj lecsepegjen róla.
A papírtörlő segít eltávolítani a felesleges olajat, így a tintahal ropogósabb marad.
Aprítsd fel a hagymát, chilit, koriandert, paradicsomot és az avokádót.
A zöldségeket apróra vágd, hogy könnyen beleférjenek a tacókba. A chili mennyiségét ízlés szerint szabályozhatod. Ha nem szereted a csípőset, hagyd ki.
Melegítsd fel a tortillákat egy száraz serpenyőben vagy közvetlenül láng fölött, hogy kissé megpiruljanak.
A tortillákat ne melegítsd túl, mert törékennyé válnak. Ha láng fölött melegíted, figyelj oda, hogy ne égjenek meg.
Töltsd meg a tortillákat a ropogós tintahallal, majd szórd meg friss korianderrel, aprított hagymával és avokádóval.
A töltelék mennyiségét ízlés szerint szabályozhatod. Adhatsz hozzá más zöldségeket is, például káposztasalátát vagy majonézes szószt.
Tálalás előtt facsarj rá friss lime levet, hogy fokozd az ízeket.
A lime leve kiemeli a tenger gyümölcsei ízét. Kínálhatsz mellé csípős szószt is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.