Tacos de Calamares tálalva

Tacos de Calamares

A Tacos de Calamares az egyik legkedveltebb tengeri taco Mexikóban, különösen a tengerparti régiókban, ahol a friss tengeri alapanyagok könnyen elérhetőek. A ropogósra sült tintahal és a friss lime tökéletes egyensúlyt teremt, míg a koriander és avokádó frissességet ad az ételnek. Ez a taco ideális választás egy könnyed nyári ebédhez vagy vacsorához, amely garantáltan elvarázsolja a tenger gyümölcsei szerelmeseit. Ha szereted a ropogós és friss ízeket, akkor ez a mexikói taco biztosan a kedvenced lesz!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 30 perc
510 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 5
500 g Tintahal karikák
100 g Liszt
50 g Kukoricakeményítő
1 tk.
1 tk. Feketebors
1 tk. Füstölt paprika
1 tk. Őrölt kömény
150 ml Szódavíz
500 ml Olaj (sütéshez)
2 db Lime
1 cs. Friss koriander
1 db Piros chili paprika
1 db Avokádó
2 db Paradicsom
1 db Hagyma
10 db Kukoricalisztből készült tortillák

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Mosd meg és töröld szárazra a tintahal karikákat.

    A tintahalat alaposan mosd meg, és papírtörlővel itasd le a felesleges nedvességet, hogy a tészta jobban rátapadjon.

    2

    Egy tálban keverd össze a lisztet, kukoricakeményítőt, sót, borsot, füstölt paprikát és őrölt köményt.

    A kukoricakeményítő segít abban, hogy a tészta ropogósabb legyen. Kísérletezhetsz más fűszerekkel is, például chilivel vagy fokhagymaporral.

    3

    Adj hozzá szódavizet és keverd csomómentesre, hogy sűrű palacsintatészta állagú masszát kapj.

    A szódavíz könnyeddé teszi a tésztát. Ha nincs szódavized, használhatsz hideg vizet is.

    4

    Forrósítsd fel az olajat egy mély serpenyőben 180°C-ra.

    Az olaj hőmérsékletének pontosnak kell lennie, különben a tintahal nem lesz ropogós, hanem megszívja magát olajjal. Használj konyhai hőmérőt a pontos méréshez.

    5

    Mártsd a tintahal karikákat a tésztába, majd óvatosan engedd az olajba, és süsd aranybarnára 2-3 perc alatt.

    Ne tegyél túl sok tintahalat egyszerre a serpenyőbe, mert az lehűti az olajat. A tintahal gyorsan sül, ezért figyelj oda, hogy ne égesd meg.

    6

    Szedd ki a sült tintahalat papírtörlőre, hogy a felesleges olaj lecsepegjen róla.

    A papírtörlő segít eltávolítani a felesleges olajat, így a tintahal ropogósabb marad.

    7

    Aprítsd fel a hagymát, chilit, koriandert, paradicsomot és az avokádót.

    A zöldségeket apróra vágd, hogy könnyen beleférjenek a tacókba. A chili mennyiségét ízlés szerint szabályozhatod. Ha nem szereted a csípőset, hagyd ki.

    8

    Melegítsd fel a tortillákat egy száraz serpenyőben vagy közvetlenül láng fölött, hogy kissé megpiruljanak.

    A tortillákat ne melegítsd túl, mert törékennyé válnak. Ha láng fölött melegíted, figyelj oda, hogy ne égjenek meg.

    9

    Töltsd meg a tortillákat a ropogós tintahallal, majd szórd meg friss korianderrel, aprított hagymával és avokádóval.

    A töltelék mennyiségét ízlés szerint szabályozhatod. Adhatsz hozzá más zöldségeket is, például káposztasalátát vagy majonézes szószt.

    10

    Tálalás előtt facsarj rá friss lime levet, hogy fokozd az ízeket.

    A lime leve kiemeli a tenger gyümölcsei ízét. Kínálhatsz mellé csípős szószt is.