Tacos de Cochinita Pibil tálalva

Tacos de Cochinita Pibil

A Tacos de Cochinita Pibil a Yucatán-félsziget egyik leghíresebb étele, amely a maja kultúrából származik. Eredetileg földbe ásott gödrökben, banánlevélbe csomagolva sütötték, hogy a hús szaftos és omlós maradjon. A különleges achiote fűszerpaszta és a citrusos pác egyedi ízt ad az ételnek. Manapság a hagyományos technika modern sütési módszerekkel is elérhető, így bárki könnyedén elkészítheti ezt az autentikus mexikói finomságot. Tökéletes választás egy különleges vacsorához vagy mexikói tematikájú estéhez!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 4 óra
Teljes 4 óra 20 perc
720 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 5
1 kg Sertéslapocka
50 g Achiote paszta
150 ml Narancslé
50 ml Lime lé
30 ml Fehér ecet
4 gerezd Fokhagyma
2 tk.
1 tk. Feketebors
1 tk. Oregánó
2 db Banánlevél (opcionális)
1 db Vöröshagyma
1 db Piros chili paprika
10 db Kukoricalisztből készült tortillák
1 cs. Friss koriander
2 db Lime

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy tálban keverd össze az achiote pasztát a narancslével, lime lével, ecettel, zúzott fokhagymával, sóval, borssal és oregánóval, hogy fűszeres pácot kapj.

    Achiote paszta helyett használhatsz achiote port is, de ebben az esetben kevesebb folyadékot adj hozzá, hogy ne legyen túl híg a pác.

    2

    Dörzsöld be a sertéslapockát a fűszeres páccal, majd hagyd pihenni legalább 4 órán át, de legjobb, ha egy éjszakán át pácolod.

    Minél tovább pácolod a húst, annál intenzívebb lesz az íze és annál omlósabb lesz a végeredmény. A pácoláshoz használj légmentesen záródó edényt vagy zacskót.

    3

    Melegítsd elő a sütőt 160°C-ra. Ha használsz banánlevelet, béleld ki vele egy sütőtálat, majd helyezd bele a húst és fedd le alufóliával.

    A banánlevél különleges aromát ad a húsnak, de ha nem kapsz, akkor az alufólia is megfelel. A lényeg, hogy a hús ne száradjon ki sütés közben.

    4

    Süsd a húst 4 órán keresztül, amíg teljesen omlós lesz, és könnyen szálaira lehet szedni.

    A sütési idő a hús méretétől függően változhat. Időnként ellenőrizd a húst, és ha szükséges, önts alá egy kevés vizet vagy alaplevet, hogy ne száradjon ki.

    5

    Vedd ki a húst a sütőből, majd két villa segítségével szedd szálaira.

    A hús könnyebben szálaira szedhető, ha hagyod egy kicsit hűlni, mielőtt nekilátsz.

    6

    Melegítsd fel a tortillákat egy serpenyőben vagy közvetlenül láng fölött, hogy kissé megpiruljanak.

    Ügyelj arra, hogy a tortillák ne égjenek meg. Ha láng fölött melegíted, figyelj oda, hogy egyenletesen piruljanak meg.

    7

    Töltsd meg a tortillákat a Cochinita Pibil hússal, majd szórd meg apróra vágott vöröshagymával, korianderrel és chilivel.

    A töltelék mennyiségét ízlés szerint szabályozhatod. Ne töltsd túl a tortillákat, mert akkor nehéz lesz összehajtani és enni.

    8

    Tálalás előtt facsarj rá friss lime levet a még intenzívebb íz érdekében.

    A lime lé frissességet és savasságot ad az ételnek, ami tökéletesen kiegészíti a fűszeres húst.