Egy tálban keverd össze az achiote pasztát a narancslével, lime lével, ecettel, zúzott fokhagymával, sóval, borssal és oregánóval, hogy fűszeres pácot kapj.
Achiote paszta helyett használhatsz achiote port is, de ebben az esetben kevesebb folyadékot adj hozzá, hogy ne legyen túl híg a pác.
Dörzsöld be a sertéslapockát a fűszeres páccal, majd hagyd pihenni legalább 4 órán át, de legjobb, ha egy éjszakán át pácolod.
Minél tovább pácolod a húst, annál intenzívebb lesz az íze és annál omlósabb lesz a végeredmény. A pácoláshoz használj légmentesen záródó edényt vagy zacskót.
Melegítsd elő a sütőt 160°C-ra. Ha használsz banánlevelet, béleld ki vele egy sütőtálat, majd helyezd bele a húst és fedd le alufóliával.
A banánlevél különleges aromát ad a húsnak, de ha nem kapsz, akkor az alufólia is megfelel. A lényeg, hogy a hús ne száradjon ki sütés közben.
Süsd a húst 4 órán keresztül, amíg teljesen omlós lesz, és könnyen szálaira lehet szedni.
A sütési idő a hús méretétől függően változhat. Időnként ellenőrizd a húst, és ha szükséges, önts alá egy kevés vizet vagy alaplevet, hogy ne száradjon ki.
Vedd ki a húst a sütőből, majd két villa segítségével szedd szálaira.
A hús könnyebben szálaira szedhető, ha hagyod egy kicsit hűlni, mielőtt nekilátsz.
Melegítsd fel a tortillákat egy serpenyőben vagy közvetlenül láng fölött, hogy kissé megpiruljanak.
Ügyelj arra, hogy a tortillák ne égjenek meg. Ha láng fölött melegíted, figyelj oda, hogy egyenletesen piruljanak meg.
Töltsd meg a tortillákat a Cochinita Pibil hússal, majd szórd meg apróra vágott vöröshagymával, korianderrel és chilivel.
A töltelék mennyiségét ízlés szerint szabályozhatod. Ne töltsd túl a tortillákat, mert akkor nehéz lesz összehajtani és enni.
Tálalás előtt facsarj rá friss lime levet a még intenzívebb íz érdekében.
A lime lé frissességet és savasságot ad az ételnek, ami tökéletesen kiegészíti a fűszeres húst.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.