Aprítsd fel a hagymát, fokhagymát, paradicsomot és chili paprikát.
A chili paprika mennyiségét ízlés szerint szabályozhatod. Ha nem szereted a csípőset, használj enyhébb fajtát, vagy hagyd ki teljesen.
Egy tálban keverd össze a narancslét, olívaolajat, köményt, füstölt paprikát, oregánót, sót és borsot.
A füstölt paprika különleges, mély ízt ad a pácnak. Ha nincs otthon, használhatsz helyette sima paprikát is, de a végeredmény nem lesz ugyanaz.
Dörzsöld be a bárányhúst a pácba, és hagyd állni legalább 2 órán át, de lehetőleg egy éjszakán keresztül.
A bárányhús íze sokkal intenzívebb lesz, ha egy éjszakán át pácolod. A pácoláshoz használj légmentesen záródó edényt vagy zacskót.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat, majd süsd a húst közepes lángon mindkét oldalán 4-5 percig, hogy kérget kapjon.
A hús kérgesre sütése segít megőrizni a szaftosságát a főzés során.
Önts hozzá egy kevés vizet vagy alaplevet, fedd le, és főzd alacsony lángon 1,5-2 órán keresztül, amíg omlós nem lesz.
A főzési idő a hús méretétől függően változhat. Időnként ellenőrizd a húst, és ha szükséges, önts még hozzá vizet vagy alaplevet, hogy ne száradjon ki.
Vedd ki a húst, majd két villa segítségével tépkedd szálaira.
A hús könnyebben szálaira téphető, ha hagyod egy kicsit hűlni, mielőtt nekilátsz.
Melegítsd fel a tortillákat egy száraz serpenyőben vagy közvetlenül láng fölött, hogy kissé megpiruljanak.
Ügyelj arra, hogy a tortillák ne égjenek meg. Ha láng fölött melegíted, figyelj oda, hogy egyenletesen piruljanak meg.
Töltsd meg a tortillákat a szaftos bárányhússal, majd szórd meg friss korianderrel és apróra vágott hagymával.
A töltelék mennyiségét ízlés szerint szabályozhatod. Ne töltsd túl a tortillákat, mert akkor nehéz lesz összehajtani és enni.
Tálalás előtt facsarj rá friss lime levet, hogy fokozd az ízeket.
A lime lé frissességet és savasságot ad az ételnek, ami tökéletesen kiegészíti a fűszeres húst.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.