Tacos de Cordero tálalva

Tacos de Cordero

A Tacos de Cordero egy gazdag és ízletes mexikói taco, amelyet a bárányhús szaftossága és a fűszerek mély aromái tesznek különlegessé. A lassú főzési folyamat biztosítja, hogy a hús omlós és ízletes legyen. Ezt a tacót gyakran ünnepi alkalmakra készítik Mexikóban, mivel a bárányhús egy különlegesebb alapanyag, amely jól illik a tradicionális mexikói fűszerekhez. A lime és a koriander frissessége pedig tökéletes egyensúlyt teremt az ízek között. Ha egy igazán ínycsiklandó és különleges tacót keresel, ez a recept tökéletes választás!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 2 óra
Teljes 2 óra 20 perc
580 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 5
600 g Báránylapocka
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 db Piros chili paprika
2 db Paradicsom
1 cs. Friss koriander
2 db Lime
100 ml Narancslé
2 ek. Olívaolaj
1 tk. Őrölt kömény
1 tk. Füstölt paprika
1 tk. Oregánó
1 tk.
1 tk. Feketebors
10 db Kukoricalisztből készült tortillák

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Aprítsd fel a hagymát, fokhagymát, paradicsomot és chili paprikát.

    A chili paprika mennyiségét ízlés szerint szabályozhatod. Ha nem szereted a csípőset, használj enyhébb fajtát, vagy hagyd ki teljesen.

    2

    Egy tálban keverd össze a narancslét, olívaolajat, köményt, füstölt paprikát, oregánót, sót és borsot.

    A füstölt paprika különleges, mély ízt ad a pácnak. Ha nincs otthon, használhatsz helyette sima paprikát is, de a végeredmény nem lesz ugyanaz.

    3

    Dörzsöld be a bárányhúst a pácba, és hagyd állni legalább 2 órán át, de lehetőleg egy éjszakán keresztül.

    A bárányhús íze sokkal intenzívebb lesz, ha egy éjszakán át pácolod. A pácoláshoz használj légmentesen záródó edényt vagy zacskót.

    4

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat, majd süsd a húst közepes lángon mindkét oldalán 4-5 percig, hogy kérget kapjon.

    A hús kérgesre sütése segít megőrizni a szaftosságát a főzés során.

    5

    Önts hozzá egy kevés vizet vagy alaplevet, fedd le, és főzd alacsony lángon 1,5-2 órán keresztül, amíg omlós nem lesz.

    A főzési idő a hús méretétől függően változhat. Időnként ellenőrizd a húst, és ha szükséges, önts még hozzá vizet vagy alaplevet, hogy ne száradjon ki.

    6

    Vedd ki a húst, majd két villa segítségével tépkedd szálaira.

    A hús könnyebben szálaira téphető, ha hagyod egy kicsit hűlni, mielőtt nekilátsz.

    7

    Melegítsd fel a tortillákat egy száraz serpenyőben vagy közvetlenül láng fölött, hogy kissé megpiruljanak.

    Ügyelj arra, hogy a tortillák ne égjenek meg. Ha láng fölött melegíted, figyelj oda, hogy egyenletesen piruljanak meg.

    8

    Töltsd meg a tortillákat a szaftos bárányhússal, majd szórd meg friss korianderrel és apróra vágott hagymával.

    A töltelék mennyiségét ízlés szerint szabályozhatod. Ne töltsd túl a tortillákat, mert akkor nehéz lesz összehajtani és enni.

    9

    Tálalás előtt facsarj rá friss lime levet, hogy fokozd az ízeket.

    A lime lé frissességet és savasságot ad az ételnek, ami tökéletesen kiegészíti a fűszeres húst.