Tacos de Pollo con Salsa de Guajillo tálalva

Tacos de Pollo con Salsa de Guajillo

A tacos az egyik legismertebb mexikói étel, amely az ország gasztronómiai hagyományainak szerves része. A guajillo chili alapú szósz különleges ízvilágot ad ennek az autentikus receptnek. Ez a változat a közép-mexikói konyha egyik klasszikusa, amelyet hagyományosan házi készítésű tortillával tálalnak. Ha igazán autentikus élményt keresel, próbáld ki ezt a fűszeres, mégis harmonikus ízű tacos receptet!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
580 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkemell
3 db Guajillo chili
2 gerezd Fokhagyma
1 db Fehér hagyma
2 db Paradicsom
1 tk. Köménymag
1 tk. Oregánó
1 tk.
0.5 tk. Bors
2 ek. Növényi olaj
8 db Kukoricaliszt tortilla
10 g Koriander
1 db Lime

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A guajillo chilit áztasd forró vízbe 10 percig, hogy megpuhuljon. Közben hámozd meg a fokhagymát és a hagymát, majd vágd fel durván.

    A chili áztatásához használj annyi forró vizet, amennyi ellepi őket. A magok eltávolításával csökkentheted a szósz csípősségét.

    2

    Egy serpenyőben közepes lángon pirítsd meg a paradicsomokat és a hagymát, hogy enyhén megpuhuljanak és kissé megpörkölődjenek.

    A paradicsom és a hagyma pirítása mélyebb, gazdagabb ízt ad a szósznak. Ügyelj, hogy ne égesd meg őket.

    3

    A megpuhult guajillo chilit szűrd le, távolítsd el a magokat, majd egy turmixgépbe tedd a hagymával, fokhagymával, paradicsommal, köménnyel, oregánóval, sóval és borssal együtt. Turmixold simára.

    A szósz akkor lesz a legfinomabb, ha teljesen simára turmixolod. Ha szükséges, adj hozzá egy kevés vizet, hogy könnyebben menjen a turmixolás.

    4

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat, majd öntsd bele a turmixolt szószt. Főzd 10 percig, amíg besűrűsödik és az ízek összeérnek.

    Főzés közben időnként keverd meg a szószt, hogy ne égjen le az alja.

    5

    A csirkemellet sózd, borsozd, majd süsd meg egy serpenyőben, amíg aranybarnára pirul és teljesen átsül. Ezután szedd szálakra egy villa segítségével.

    A csirkemellet akkor süsd, ha már a szósz majdnem kész, így a csirke nem fog kiszáradni.

    6

    Keverd össze a csirkét a guajillo szósszal, majd főzd további 5 percig, hogy jól átjárja az íz.

    Győződj meg róla, hogy a csirke mindenhol be van vonva a szósszal.

    7

    A tortillákat melegítsd fel száraz serpenyőben, majd töltsd meg a guajillo csirkével. Szórd meg friss korianderrel, és facsarj rá egy kis lime-ot.

    A tortillákat ne melegítsd túl, mert törékennyé válhatnak. Csak annyira melegítsd, hogy hajlékonyak legyenek.

    8

    Tálald forrón, és élvezd a mexikói ízeket!

    Kínálhatsz mellé tejfölt vagy guacamolét is.