Tacos de Res con Salsa Habanero t谩lalva

Tacos de Res con Salsa Habanero

A Tacos de Res con Salsa Habanero egy igaz谩n t眉zes mexik贸i fog谩s, amelyet a habanero paprika ereje 茅s intenz铆v 铆zvil谩ga tesz k眉l枚nlegess茅. A habanero az egyik leger艖sebb chili, de megfelel艖en haszn谩lva fantasztikus m茅lys茅get ad az 茅teleknek. A lassan f艖tt, oml贸s marhah煤s t枚k茅letesen kiegyens煤lyozza az er艖s sz贸szt, m铆g a friss koriander 茅s lime frissess茅get visz az 铆zek k枚z茅. Ez az 茅tel az igazi mexik贸i 铆zek szerelmeseinek k茅sz眉lt!

El艖k茅sz眉let 20 perc
Elk茅sz铆t茅s 2 贸ra
Teljes 2 贸ra 20 perc
690 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozz谩val贸k

Adagok: 4
600 g Marhah煤s (lapocka vagy szegy)
1 db Feh茅r hagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 db Bab茅rlev茅l
1 tk. S贸
0.5 tk. Bors
2 db Habanero paprika
2 db Paradicsom
10 g Friss koriander
1 db Lime
1 ek. Ol铆vaolaj
8 db Kukoricaliszt tortilla

Bev谩s谩rl贸 kos谩r ikon Bev谩s谩rl贸 lista (0)

    Allerg茅n inform谩ci贸

    Elk茅sz铆t茅si L茅p茅sek

    1

    A marhah煤st v谩gd nagyobb darabokra, majd egy faz茅kban tedd fel f艖ni hideg v铆zben a hagym谩val, fokhagym谩val, bab茅rlev茅llel, s贸val 茅s borssal. F艖zd lass煤 t疟z枚n 2 贸r谩n 谩t, am铆g a h煤s oml贸s lesz.

    A lass煤 f艖z茅s a titka az oml贸s marhah煤snak. Ne siettesd a folyamatot! A h煤sleves alapl茅 is felhaszn谩lhat贸 k茅s艖bb.

    2

    K枚zben k茅sz铆tsd el a habanero sz贸szt: a paradicsomokat 茅s a habanero paprik谩kat s眉sd sz谩raz serpeny艖ben, am铆g kiss茅 megp枚rk枚l艖dnek.

    A paprika p枚rk枚l茅se m茅lyebb 铆zt ad a sz贸sznak. Vigy谩zz, hogy ne 茅gesd meg a paprik谩kat, mert keser疟 lesz a sz贸sz.

    3

    A s眉lt paradicsomokat 茅s paprik谩kat tedd turmixg茅pbe, adj hozz谩 egy gerezd fokhagym谩t, egy csipet s贸t 茅s egy kev茅s vizet. Turmixold sim谩ra.

    A habanero paprika nagyon cs铆p艖s, ez茅rt kezdd egy kisebb mennyis茅ggel, 茅s k贸stold meg a sz贸szt, miel艖tt t枚bbet adn谩l hozz谩. A magok elt谩vol铆t谩s谩val cs枚kkentheted a cs铆p艖ss茅get. Haszn谩lj keszty疟t a paprik谩k kezel茅s茅hez.

    4

    Ha a marhah煤s megpuhult, szedd ki a faz茅kb贸l, 茅s k茅t villa seg铆ts茅g茅vel t茅pkedd sz谩lakra.

    A h煤st 茅rdemes kicsit h疟lni hagyni, miel艖tt sz谩lakra t茅ped, hogy ne 茅gesd meg magad.

    5

    A tortill谩kat meleg铆tsd fel sz谩raz serpeny艖ben, hogy rugalmasak legyenek.

    A tortill谩kat ne hagyd a serpeny艖ben t煤l sok谩ig, mert kisz谩radhatnak 茅s t枚r茅kenny茅 v谩lhatnak. Csak addig meleg铆tsd, am铆g rugalmasak nem lesznek.

    6

    T枚ltsd meg a tortill谩kat a sz谩lakra szedett marhah煤ssal, majd kanalazz r谩 a habanero sz贸szb贸l.

    Ne t枚ltsd t煤l a tortill谩kat, mert neh茅z lesz 枚sszehajtani 茅s enni. A habanero sz贸sz nagyon er艖s, ez茅rt 贸vatosan adagold.

    7

    Sz贸rd meg friss korianderrel, facsarj r谩 lime levet, 茅s azonnal t谩lald!

    A koriander 茅s a lime frissess茅get 茅s savass谩got ad a tac贸nak. Ha nem szereted a koriandert, helyettes铆theted petrezselyemmel.