Tacu-tacu fűszeres szósszal, gazdag rizses étel tojással és korianderrel tálalva

Tacu-tacu fűszeres szósszal

A Tacu-tacu egy tradicionális perui étel, amely rizs és bab keverékéből készül, gyakran gazdag fűszeres szósszal és egy tükörtojással tálalva. A perui konyha számos ételt kínál, és a tacu-tacu egyike azoknak, amelyek az egyszerű összetevőkből kihozzák a legtöbbet. Az étel évek óta része a perui hétköznapoknak, és különleges variációkban gyakran használják azokat a maradékokat, amelyek más ételekből maradtak.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Főtt rizs
200 g Főtt bab
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 db Tojás
2 ek. Szójaszósz
3 ek. Olívaolaj
1 db Paprika
1 tk. Kömény
1 ek. Cilantro (koriander)
1 ek. Fűszerkeverék (tacu-tacu fűszerkeverék)
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A főtt rizst és babot egy tálban jól összekeverjük.

    A főtt babot bármilyen fajtával helyettesítheted, de a fekete bab adja a legjobb ízt.

    2

    A hagymát és fokhagymát apróra vágjuk, majd egy serpenyőben olívaolajon megpirítjuk őket, amíg üvegesek nem lesznek.

    A fokhagyma finomra aprítása segít, hogy az íze jobban átvonja az ételt.

    3

    A paprikát felkockázzuk, és hozzáadjuk a hagymás keverékhez. Fűszerezzük köménnyel, sóval, borssal, és a tacu-tacu fűszerkeverékkel.

    A paprika friss íze jól kiegészíti a bab és rizs keverékét, és a fűszerkeverék igazán gazdagítja a zöldségek ízét.

    4

    A rizses-babos keveréket a serpenyőbe tesszük, majd alaposan összekeverjük, hogy az ízek jól összeérjenek.

    A keveréket nem szükséges túl keverni, hogy ne váljon túl pépesedetté.

    5

    Készítsünk tükörtojásokat, majd tálaláskor helyezzük a tojásokat a tacu-tacu tetejére.

    A tojás sárgája a legjobb, ha éppen csak megsül, így a tacu-tacu gazdag ízét még inkább kiemeli.

    6

    A kész ételt friss korianderrel díszítjük, és tálaljuk.

    A friss koriander nemcsak ízt ad, hanem színt is, így látványosabbá teszi az ételt.