A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, majd egy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, és pirítsuk meg őket, amíg üvegesek nem lesznek.
A hagymát és fokhagymát alacsony lángon pirítsuk, hogy ne égjenek meg, hanem kellemes karamelles ízt adjanak az ételnek.
Adjuk hozzá a főtt rizst és a fekete babot a serpenyőhöz, és jól keverjük össze. Fűszerezzük fűszerpaprikával, sóval és borssal, majd főzzük 5-7 percig, amíg az ízek összeérnek.
Ha szükséges, adjunk hozzá egy kis vízet, hogy a rizs ne száradjon ki, de ügyeljünk arra, hogy ne legyen túl vizes.
Amikor a rizs és bab keveréke elkészült, formáljunk belőle két kisebb pogácsát, és süssük őket 2-3 percig mindkét oldalukon, amíg szép aranybarna kérget kapnak.
A rizs és bab keveréke akkor a legfinomabb, ha egy kicsit ropogósra sütjük.
A tojásokat egy másik serpenyőben süssük tükörtojás formájában. Ha szeretnénk lágy sárgájú tojást, figyeljünk arra, hogy ne süssük túl hosszú ideig.
A tojásokat közepes lángon süssük, hogy a sárgája lágy maradjon, de a fehérje teljesen átsüljön.
Tálaláskor helyezzük a tacu tacu pogácsákat a tányérra, és tegyünk rá egy-egy tükörtojást. Díszítsük tejföllel és friss fűszernövényekkel.
A tejföl nemcsak ízt ad, hanem krémessé is teszi az ételt, míg a friss fűszernövények frissességet biztosítanak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.