Tacu tacu tojással, fűszeres rizs és bab keverék, tükörtojással és tejföllel

Tacu tacu tojással

A Tacu Tacu egy tradicionális perui étel, amely a maradék rizsből és babból készült, és gyakran a reggeli étkezés részeként szolgálják fel. Az étel különlegessége, hogy a rizst és babot egy tálban összekeverve sütik meg, így egy ropogós kérget kap. Az étel egyszerű, mégis nagyon ízletes, és a tojás hozzáadása gazdagítja az ízélményt. Az egész világon népszerűvé vált, és változatos módon tálalható, például friss tejföllel vagy más szószokkal.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Főtt rizs
100 g Fekete bab
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Fűszerpaprika
2 ek. Tejföl
2 db Tojás
2 ek. Olívaolaj
1 csipet
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, majd egy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, és pirítsuk meg őket, amíg üvegesek nem lesznek.

    A hagymát és fokhagymát alacsony lángon pirítsuk, hogy ne égjenek meg, hanem kellemes karamelles ízt adjanak az ételnek.

    2

    Adjuk hozzá a főtt rizst és a fekete babot a serpenyőhöz, és jól keverjük össze. Fűszerezzük fűszerpaprikával, sóval és borssal, majd főzzük 5-7 percig, amíg az ízek összeérnek.

    Ha szükséges, adjunk hozzá egy kis vízet, hogy a rizs ne száradjon ki, de ügyeljünk arra, hogy ne legyen túl vizes.

    3

    Amikor a rizs és bab keveréke elkészült, formáljunk belőle két kisebb pogácsát, és süssük őket 2-3 percig mindkét oldalukon, amíg szép aranybarna kérget kapnak.

    A rizs és bab keveréke akkor a legfinomabb, ha egy kicsit ropogósra sütjük.

    4

    A tojásokat egy másik serpenyőben süssük tükörtojás formájában. Ha szeretnénk lágy sárgájú tojást, figyeljünk arra, hogy ne süssük túl hosszú ideig.

    A tojásokat közepes lángon süssük, hogy a sárgája lágy maradjon, de a fehérje teljesen átsüljön.

    5

    Tálaláskor helyezzük a tacu tacu pogácsákat a tányérra, és tegyünk rá egy-egy tükörtojást. Díszítsük tejföllel és friss fűszernövényekkel.

    A tejföl nemcsak ízt ad, hanem krémessé is teszi az ételt, míg a friss fűszernövények frissességet biztosítanak.