Klasszikus tagine édesburgonyával, gazdag fűszerekkel tálalva, friss korianderrel

Tagine édesburgonyával

A Tagine édesburgonyával a marokkói konyha egy finom, vegetáriánus étkezése. A tagine egy tradicionális marokkói edény, amelyben az étel lassan fő, így az ízek gazdagodnak. Az édesburgonya és a fűszerek különleges kombinációja teszi ezt az ételt ínycsiklandóvá és táplálóvá. A tagine története az arab világ konyhájához nyúlik vissza, és azóta világszerte elterjedt. Az étel gazdag ízeket és frissességet kínál, tökéletes egy ínycsiklandó, vegetáriánus étkezéshez.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 50 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Édesburgonya
1 l Húsleves alap
2 ek. Fűszerkeverék (tagine)
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
3 ek. Olívaolaj
1 tk. Római kömény
1 tk. Fűszerpaprika
1 csokor Cilantro (koriander)
1 ek. Citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Az édesburgonyákat hámozd meg és vágd fel kis darabokra. A hagymát és fokhagymát is apróra vágd.

    Az édesburgonyát vágd egyenletes darabokra, hogy az étel minden része egyformán megpuhuljon.

    2

    Egy nagy lábasban vagy tagine edényben hevítsd az olívaolajat, majd add hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Dinszteld őket, amíg üvegesedni nem kezdenek.

    A hagymát ne hagyd túl sokáig a tűzön, mert könnyen megéghet, csak üvegesedjen.

    3

    Add hozzá a felvágott édesburgonyát, majd fűszerezd a tagine fűszerkeverékkel, római köménnyel, és szórj rá egy kis fűszerpaprikát.

    A fűszerpaprika kiemeli az étel ízét, próbáld frissen őrölt változattal.

    4

    Öntsd fel a húsleves alapot, és tedd rá a fedőt. Főzd lassú tűzön, amíg az édesburgonya megpuhul, körülbelül 30 percig.

    A tagine ételt érdemes lassan főzni, hogy az ízek jól összeérjenek, és az édesburgonya megőrizze a frissességét.

    5

    A végén öntsd rá a friss citromlevet és szórd meg friss korianderrel.

    A citromlé frissítő ízt ad az ételnek, és a koriander segít kiemelni a fűszerek gazdagságát.