A lencsét áztasd be vízbe egy éjszakára, majd főzd meg sós vízben, amíg megpuhul. Ha szükséges, tartsd melegen, hogy a főzés során megőrizzék a frissességüket.
A lencse előáztatása segít, hogy hamarabb megfőjön, és az étel íze is gazdagabb lesz.
Egy nagy lábasban vagy tagine edényben hevítsd az olívaolajat, majd add hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Dinszteld őket, amíg üvegesedni nem kezdenek.
A hagyma és fokhagyma lassú dinsztelése segíti az ízek összeérését.
A sárgarépát, cukkinit és paradicsomot vágd fel és add hozzá a hagymás keverékhez. Fűszerezd a tagine fűszerkeverékkel, római köménnyel, és szórj rá egy kis fűszerpaprikát.
Használj friss, jó minőségű fűszereket, hogy az étel még ínycsiklandóbb legyen.
Öntsd fel a húsleves alapot, és tedd rá a fedőt. Főzd a tagine-t lassú tűzön, amíg a zöldségek és a lencse megpuhulnak, körülbelül 45 percig.
A tagine ételt érdemes lassan főzni, hogy az ízek jól összeérjenek. Ne hagyd ki a pihenési időt sem!
A végén öntsd rá a friss citromlevet és szórd meg friss korianderrel.
A citrom és koriander frissítő ízt ad az ételnek, segít kiemelni a fűszerek gazdagságát.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.