Klasszikus tagine lencsével, gazdag fűszerekkel tálalva, friss korianderrel

Tagine lencsével

A Tagine lencsével egy tradicionális marokkói étel, amely gazdag ízekkel és friss fűszerekkel készül. A tagine egy speciális marokkói edény, amelyben az étel lassan fő, így az ízek összefonódnak és gazdagabbá válnak. A lencse remek alapanyaga a vegetáriánus tagine-nek, és tápláló, ízletes ételt alkot. Az étel története a marokkói nomádok konyhájához nyúlik vissza, és azóta világszerte elterjedt.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 óra
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Lencse
1 l Húsleves alap
2 ek. Fűszerkeverék (tagine)
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 db Sárgarépa
2 db Cukkinik
3 db Paradicsom
3 ek. Olívaolaj
1 csokor Cilantro (koriander)
1 ek. Citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A lencsét áztasd be vízbe egy éjszakára, majd főzd meg sós vízben, amíg megpuhul. Ha szükséges, tartsd melegen, hogy a főzés során megőrizzék a frissességüket.

    A lencse előáztatása segít, hogy hamarabb megfőjön, és az étel íze is gazdagabb lesz.

    2

    Egy nagy lábasban vagy tagine edényben hevítsd az olívaolajat, majd add hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Dinszteld őket, amíg üvegesedni nem kezdenek.

    A hagyma és fokhagyma lassú dinsztelése segíti az ízek összeérését.

    3

    A sárgarépát, cukkinit és paradicsomot vágd fel és add hozzá a hagymás keverékhez. Fűszerezd a tagine fűszerkeverékkel, római köménnyel, és szórj rá egy kis fűszerpaprikát.

    Használj friss, jó minőségű fűszereket, hogy az étel még ínycsiklandóbb legyen.

    4

    Öntsd fel a húsleves alapot, és tedd rá a fedőt. Főzd a tagine-t lassú tűzön, amíg a zöldségek és a lencse megpuhulnak, körülbelül 45 percig.

    A tagine ételt érdemes lassan főzni, hogy az ízek jól összeérjenek. Ne hagyd ki a pihenési időt sem!

    5

    A végén öntsd rá a friss citromlevet és szórd meg friss korianderrel.

    A citrom és koriander frissítő ízt ad az ételnek, segít kiemelni a fűszerek gazdagságát.