Takana-zuke savanyított mustárzölddel töltött katsudon, egy tányéron

Takana-zuke savanyított mustárzöld töltelékű katsudon

A katsudon egy rendkívül népszerű japán étel, amely sült, panírozott sertéshúst és tojást tartalmaz. A Takana-zuke, vagyis a savanyított mustárzöld, egy speciális összetevő, amely friss, fanyar ízt ad az ételnek, így igazán különlegessé teszi a klasszikus katsudont. A savanyított zöldek és az édes-sós szósz tökéletes harmóniát alkotnak a húsos étellel.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
1 db Katsu (panírozott és sült sertéshús)
200 g Rizs
2 db Tojás
50 g Savanyított mustárzöld (takana-zuke)
1 db Hagyma
2 ek. Szójaszósz
1 ek. Mirin
1 tk. Cukor
1 ek. Olaj
1 tk. Szezámmag (opcionális)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsük el a rizst, és tartsuk melegen, hogy a katsudon tálalásakor friss legyen.

    A rizst előző nap is megfőzhetjük, és egy jól záródó edényben tárolhatjuk a hűtőben.

    2

    A hagymát vékonyra szeleteljük, és egy serpenyőben olajon üvegesre pároljuk.

    Ügyeljünk arra, hogy a hagyma ne égjen meg, mert ez keserű ízt adhat neki.

    3

    A kész panírozott és sült sertéshúst (katsu) helyezzük a serpenyőbe, majd öntsük rá a szójaszószt, mirint és cukrot.

    A katsu húsnak szép aranybarna színűnek kell lennie, hogy a legjobb ízélményt nyújtsa.

    4

    Adjunk hozzá a savanyított mustárzöldet (takana-zuke) és keverjük össze a többi hozzávalóval.

    A takana-zuke fanyar és erős íze igazán különlegessé teszi az ételt.

    5

    Verjük fel a tojásokat és öntsük a húsos, zöldséges keverékre. Közepes lángon főzzük, amíg a tojás meg nem szilárdul, de még puha marad.

    Ne főzzük túl sokáig, mert a tojás könnyen túlsülhet, és elveszíti a lágy textúráját.

    6

    Tálaljuk a kész katsudont a rizs tetején, és szórjuk meg szezámmaggal, ha szeretnénk.