Készítsük el a rizst, és tartsuk melegen, hogy a katsudon tálalásakor friss legyen.
A rizst előző nap is megfőzhetjük, és egy jól záródó edényben tárolhatjuk a hűtőben.
A hagymát vékonyra szeleteljük, és egy serpenyőben olajon üvegesre pároljuk.
Ügyeljünk arra, hogy a hagyma ne égjen meg, mert ez keserű ízt adhat neki.
A kész panírozott és sült sertéshúst (katsu) helyezzük a serpenyőbe, majd öntsük rá a szójaszószt, mirint és cukrot.
A katsu húsnak szép aranybarna színűnek kell lennie, hogy a legjobb ízélményt nyújtsa.
Adjunk hozzá a savanyított mustárzöldet (takana-zuke) és keverjük össze a többi hozzávalóval.
A takana-zuke fanyar és erős íze igazán különlegessé teszi az ételt.
Verjük fel a tojásokat és öntsük a húsos, zöldséges keverékre. Közepes lángon főzzük, amíg a tojás meg nem szilárdul, de még puha marad.
Ne főzzük túl sokáig, mert a tojás könnyen túlsülhet, és elveszíti a lágy textúráját.
Tálaljuk a kész katsudont a rizs tetején, és szórjuk meg szezámmaggal, ha szeretnénk.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.