A rizst alaposan öblítsd le hideg vízben, hogy eltávolítsd a fölösleges kemikáliákat. Tedd a rizst egy nagy tálba, és hagyd állni 10 percig.
A rizs leöblítése segít, hogy a szemek ne ragadjanak össze főzés közben.
A gesztenyét hámozd meg, és vágd apró darabokra. A shiitake gombát is szeleteld fel vékonyra.
A friss gesztenye legjobb, de ha nincs, használhatsz konzervált gesztenyét is.
Egy közepes lábasban melegítsd fel a vizet, majd add hozzá a szójaszószt, mirint, sake-t és a friss gyömbért. Főzd 2-3 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A gyömbér hozzáadása frissítő, enyhén csípős ízt ad az ételnek.
A főzővizet öntsd a rizshez, majd add hozzá a gesztenyét és a shiitake gombát. Fedd le, és főzd a rizst alacsony hőfokon kb. 20-25 percig, amíg a rizs megpuhul és az összes folyadékot felszívja.
A rizs főzését követően ne nyisd fel az edényt azonnal, hagyd pihenni 10 percig, hogy a gőz összeszedje az ízeket.
Tálald a kész takikomi gohant friss korianderrel megszórva.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.