Takuan savanyított retek töltelékű katsudon tálalva, ropogós csirkével és friss zöldségekkel

Takuan savanyított retek töltelékű katsudon

A katsudon egy tradicionális japán étel, amely a ropogós, panírozott csirkét párosítja a rizs és különféle zöldségek ínycsiklandó egyvelegével. A Takuan, azaz a savanyított retek különleges, enyhén édes és fűszeres ízt ad a fogásnak. Az étel eredetileg a japán munkások étkezései között volt népszerű, mivel egyszerre laktató és tápláló. A Takuan savanyított retek változat egy modern csavart ad az ételnek, így a ropogós csirke és az ízesített rizs egy új dimenzióval gazdagodik.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
900 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
2 db Csirkecomb filé
100 g Panko zsemlemorzsa
2 db Tojás
50 g Takuan savanyított retek
250 g Rizs
1 db Nori algalevél
2 ek. Katsu szósz
2 ek. Szezámolaj
1 csipet
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkecombokat sózd, borsozd, majd forgasd meg őket először a felvert tojásban, majd a panko zsemlemorzsában, hogy teljesen beburkolja őket.

    A csirkecombok bőrét is hagyd rajta, hogy még ropogósabb legyen a panír, és ne száradjon ki a hús.

    2

    Melegíts fel egy serpenyőt a szezámolajjal, és süsd a csirkecombokat közepes lángon mindkét oldalukat 6-8 percig, amíg aranybarna és ropogós lesz. Ügyelj rá, hogy ne égjen meg a panír.

    A csirkecombokat egyesével süsd, hogy biztosan egyenletesen ropogósak legyenek.

    3

    Közben főzd meg a rizst, és tedd a tányér közepére. A főzés előtt öblítsd le a rizst, hogy a felesleges kemikáliákat eltávolítsd.

    A rizst főzheted rizsfőző gépben is, hogy még tökéletesebb legyen az állaga.

    4

    Vágd fel a Takuan savanyított retket vékony csíkokra, és tedd a rizsre a csirkecombok mellé. A nori algalevelet szaggasd apró darabokra, és szórd rá a tetejére.

    A Takuan retek íze friss és ropogós, remek kiegészítője a szaftos csirkének.

    5

    Amikor a csirkecombok megsültek, vágd fel őket szeletekre, és tedd a rizs tetejére. Locsold meg katsu szósszal és tálald az ételt.

    A katsu szósz édes és enyhén fűszeres, jól harmonizál a ropogós csirkével és a savanyú retek ízével.