Tamagoyaki Omlett, japán omlett puha, dús textúrával, feltekert formában

Tamagoyaki Omlett

A Tamagoyaki egy tradicionális japán omlett, amely a tojás, dashi alaplé, szójaszósz és mirin keverékéből készül. Az étel gyakran reggelire vagy könnyed étkezésként szolgál Japánban, és a készítési technikája a japán konyhaművészet egyik alapvető fogása. A puha és dús textúrájú Tamagoyaki omlett különlegessége, hogy több rétegből épül fel, ami a fenséges ízélményt nyújtja.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
4 db Tojás
50 ml Dashi alaplé
1 ek. Szójaszósz
1 ek. Mirin
1 ek. Cukor
1 tk. Szezámolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A tojásokat verjük fel egy tálban, majd adjuk hozzá a dashi alaplevet, szójaszószt, mirint és cukrot. Keverjük jól össze.

    A tojásokat könnyedén verjük fel, hogy puha omlettet kapjunk, és ne legyen túl sűrű.

    2

    Melegítsünk fel egy tapadásmentes serpenyőt, és kenjük ki egy kevés szezámolajjal.

    A szezámolaj enyhe ízt ad az omlettnek, de nem szabad túl sokat használni, hogy ne legyen túl olajos.

    3

    Öntsünk egy vékony réteg tojásos keveréket a serpenyőbe, és amikor kezd megszilárdulni, óvatosan húzzuk el a széleit.

    A serpenyőt enyhén döntve öntsük bele a tojásos keveréket, hogy egyenletesen eloszljon.

    4

    A tojást feltekerjük, majd újabb tojásos keveréket öntünk a serpenyőbe. Ismételjük meg ezt, amíg el nem fogy az összes tojás.

    Minden új réteghez friss tojásos keveréket öntsünk, hogy szépen felépíthető legyen a több réteg.

    5

    Amikor elkészült a Tamagoyaki, csúsztassuk ki a serpenyőből, és hagyjuk egy kicsit kihűlni.

    A Tamagoyaki könnyen szétcsúszhat, ha túl forrón próbáljuk kiszedni a serpenyőből.

    6

    A kihűlt omlettet szeleteljük fel és tálaljuk.

    A szeletek egyenletesek legyenek, hogy szépen tálalható legyen.