A tojásokat verjük fel egy tálban, majd adjuk hozzá a dashi alaplevet, szójaszószt, mirint és cukrot. Keverjük jól össze.
A tojásokat könnyedén verjük fel, hogy puha omlettet kapjunk, és ne legyen túl sűrű.
Melegítsünk fel egy tapadásmentes serpenyőt, és kenjük ki egy kevés szezámolajjal.
A szezámolaj enyhe ízt ad az omlettnek, de nem szabad túl sokat használni, hogy ne legyen túl olajos.
Öntsünk egy vékony réteg tojásos keveréket a serpenyőbe, és amikor kezd megszilárdulni, óvatosan húzzuk el a széleit.
A serpenyőt enyhén döntve öntsük bele a tojásos keveréket, hogy egyenletesen eloszljon.
A tojást feltekerjük, majd újabb tojásos keveréket öntünk a serpenyőbe. Ismételjük meg ezt, amíg el nem fogy az összes tojás.
Minden új réteghez friss tojásos keveréket öntsünk, hogy szépen felépíthető legyen a több réteg.
Amikor elkészült a Tamagoyaki, csúsztassuk ki a serpenyőből, és hagyjuk egy kicsit kihűlni.
A Tamagoyaki könnyen szétcsúszhat, ha túl forrón próbáljuk kiszedni a serpenyőből.
A kihűlt Tamagoyakit szeleteljük fel, és tálaljuk a friss zöldsalátával, uborkával és főtt csirkehússal.
A salátát előzetesen tálaljuk, és a Tamagoyakit a tetejére helyezzük, hogy friss maradjon.
Öntsük rá az öntetet, és tálaljuk az elkészült Tamagoyaki salátát.
Az öntetből ne használj túl sokat, hogy ne öntse el a salátát.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.